Dit design vakantiehuis op Deens ‘Cold Hawaii’ kun je huren

Weleens van ‘Cold Hawaii’ gehoord? Waarschijnlijk niet, maar op zeker dat je erheen wilt. Liefhebbers van Danish Design, hygge, sereniteit, ultiem relaxen én surfen zijn hier op hun plek.

De zandduinen van Thy National Park, het grootste nationale park van Denemarken, worden onderbroken door oude en zeer pittoreske vissershuisjes. Dit stukje kustlijn is een waar surfparadijs en wordt door de lokale bevolking dan ook liefkozend ‘Cold Hawaii’ genoemd.

Op een stuk grond van 9.900 vierkante meter in Thy, vind je een eenzaam gebouwtje aan de horizon van een ongetemd kustlandschap. Buren zijn er niet. Het landschap lijkt op een set uit Interstellar van Christopher Nolan of een scène uit True Detective: Night Country, maar dan wél met zonlicht. Van een afstand lijkt het gebouwtje op een klassiek vissershuisje, maar kom je dichterbij dan vind je er een heerlijk Danish Design-huisje dat naadloos opgaat in het landschap. Op de foto hieronder zie je het huisje helemaal bovenaan, net rechts van het midden…

Dit historische huisje uit begin 1900 is door de lokale architectenstudio Hahn Lavsen onder handen genomen. Dit resulteerde in een heerlijk en modern huis waar surfliefhebbers en levensgenieters samen kunnen komen. Het huis, voluit Vipp Cold Hawaii, Thy geheten, werd op 7 februari jongstleden geopend. Het is de nieuwste aanwinst van het Deense designmerk, dat inmiddels een flink portfolio van guest houses heeft opgebouwd. Eerder al lanceerden zij de guest houses Vipp Shelter, Villa Vipp Puglia, The Bolder, Vipp Farmhouse, Casa Vipp, Vipp Pencil Case, Vipp Loft en Vipp Chimney House.

“Als je de deur uitstapt, sta je meteen in het nationaal park. Het is een gevoel alsof je in een niemandsland bent, bijna in een maanlandschap. Het overvalt je werkelijk en dat voelt geweldig.” Architect Ebbe Lavsen

Alles in het huis ademt gezelligheid, Deens hygge, comfort en ook stijl. Want laten we eerlijk zijn: als Denen iets kunnen is het wel ontwerpen en inrichten. Uiteraard is alles dat van Vipp kan komen, door het merk in het huis geplaatst. Zoals een heerlijke, centraal geplaatste en volledig uitgeruste keuken. Zeker met een groep moet het heerlijk zijn om lekker lang te dineren en relaxen op deze bijzondere plek. En slapen met de ruisende golven op de achtergrond is natuurlijk ook ultiem lekker.

Vanuit de woonkamer leun je achterover en dankzij het vele glas en de grote ramen heb je een geweldig uitzicht. Midden in het ongetemde landschap van Thy tussen de stranden, duinen en kliffen.

Het huis heeft alles bij elkaar een oppervlakte van 185 vierkante meter en bestaat uit twee verdiepingen. Er zijn drie tweepersoonsslaapkamers, een bijkeuken, twee badkamers en een gecombineerde woonkamer en keuken. Je kunt Vipp Cold Hawaii, Thy boeken vanaf €545 per nacht.

Meer informatie vind je hier