House of Gucci’s Comomeer-villa is nu te huur

Het 16e eeuws optrekje is nu te huur voor jou en 11 vrienden.

Ridley Scott’s House of Gucci ging in première met gemengde recensies. Maar je kunt niet ontkennen dat je volledig werd ondergedompeld in het familiedrama dat zichzelf te buiten ging aan luxe. En nu kun je zelf als als Aldo Gucci cosplayen.

De vorstelijke villa aan het Comomeer heet Villa Balbiano, het 16e-eeuwse huis diende als de thuisbasis van Aldo Gucci (Al Pacino). De oudste zoon van oprichter Guccio Gucci, die een sleutelrol speelde bij het internationaal bekend maken van het modehuis.

Villa Balbiano werd gebouwd door kardinaal Tolomeo Gallio en werd later bewoond door kardinaal Angelo Maria Durini. Je kunt er dus verblijven, maar voor de Airbnb-aanbieding ben je te laat. Op 30 maart aanstaande kon je het huis een dag huren voor ‘slechts’ €1.025.

Hoewel de villa al is volgeboekt voor een eendaagse opening, betekent dat niet dat je pech hebt met een mogelijk verblijf. Je hebt gewoon veel geld nodig om die droom waar te maken en te huren bij The Heritage Collection.

De Villa Balbiano is beschikbaar voor €175.000 per week, maar biedt meer dan comfortabel plaats aan maximaal 12 gasten. Dus begin je rijke vrienden te peilen voor een gedeelde vakantie. Het heeft tenslotte één van de grootste tuinen van de omgeving, zes weelderige (lees: kitscherige) slaapkamers en direct uitzicht op het meer. Oh, en één zwembad is wat matig, dus zijn er twee te vinden op het terrein.

De villa, naast misschien Jared Leto’s make-up, is het meest verbluffende rekwisiet dat in de hele film is gebruikt. Naast het huis en het interieur heeft het tevens een prachtige tuin, welke zelfs is onderscheiden door de British Society of Garden Designers. Een tuin die zich uitstrekt over de kustlijn van het Comomeer.

Binnen zijn de historische interieurs gevuld met de kunstvoorwerpen en meubels uit de afgelopen eeuwen, afkomstig van Sotheby’s en Christie’s. Spectaculaire 17e-eeuwse fresco’s geschilderd door de gebroeders Recchi en Agostino Silva sieren nog steeds de muren, onaangetast door de tijd. Een aanlegsteiger en boothuis zijn er ook, maar je moet wel zelf zorgen voor een Riva speedboot.