6 villa’s met heel fijne infinity pools 

En ze liggen niet eens al te ver, namelijk in Italië (twee), Frankrijk (een) en Griekenland (drie). Zin in!

Forte San Giorgio, Capraia (Italië)

Op het eiland Capraia, gelegen tussen Corsica en Livorno op het vasteland, kun je overnachten in een oud fort op een vulkanische rots die een waanzinnig uitzicht biedt op de azuurblauwe zee. Dat uitzicht heb je ook vanaf de infinity pool die op het dak is gebouwd. Er is nog een tweede zwembad, maar de Piscina della Torre, het torenzwembad, is een designhoogstandje in roestvrij staal, een soort uitkijkpost bovenop de klif. 

Capraia is een van de zeven eilanden die samen de Toscaanse archipel vormen. Het grootste eiland, Elba, ken je als ballingsoord voor Napoleon. Maar de andere eilanden zitten ook vol historie, wat zo’n verblijf toch een extra lading geeft.

Artelia, Zakynthos (Griekenland)

Dit is een eigenaardig infinity pool, want hij wordt in tweeën gesplitst door een zitgedeelte waarin ook een verzonken vuurkorf is verwerkt. Het ene deel van het zwembad is ondiep, in het andere deel zit een hydromassagesysteem en waterjets. Het zwembad is het middelpunt van een enorme tuin die de bijbehorende villa genaamd Artelia omringt. 

Villa Artelia bevindt zich op het eiland Zakynthos, om precies te zijn in de bergen ten zuidwesten.

Cala d’Istria, Corsica, Frankrijk

De infinity pool van Cala d’Istria op het Franse eiland Corsica is als het ware een handreiking naar de verderop gelegen zee, omdat het zich uitstrekt richting de Middellandse Zee. Het verwarmde zwembad bestaat uit drie niveaus en je kijkt uit op het westen, waarmee je dus gegarandeerd bent van een zonsondergang die, naar believen, volledig romantisch is te ondergaan. 

Door de specifieke ligging van het langwerpige zwembad heb je het gevoel alsof je middenin de natuur zwemt.

Lo Iazzu, Apulië, Italië

Deze panoramische infinity pool in Apulië, de streek die je waarschijnlijk kent als Puglia, biedt een bijna troostend uitzicht op de heuvels in de omgeving. De villa is een oude boerderij die is omgebouwd tot luxe verblijf. Het zwembad is maar liefst 28 meter lang, dus zeer geschikt om ouderwets baantjes te trekken.

Penio, Lefkada (Griekenland)

Penio is de ideale villa voor de reiziger die houdt van een strakke architectuur. De infinity pool van Villa Penio ligt tussen het huis en de zee in en wordt als het ware in tweeën gesplitst door een pad dat overgaat in een trap. Die trap leidt je naar de zee beneden.

De villa, opgebouwd uit beton en marmer, contrasteert in al zijn moderniteit fraai met de Griekse natuur rondom.

Noiya, Lefkada (Griekenland)

In de infinity pool van Villa Noiya zwem je middenin de natuur, maar wel met uitzicht op de twee mooiste stranden van het eiland. De villa bezit nog een tweede zwembad, maar de in wit gedachte, gewelfde infinity pool heeft een langzaam aflopende waterkant, wat een strand-effect creëert.

Zijn deze villa's naar jouw smaak? Ze zijn te boeken via The Thinking Traveller, waar je verder kunt grasduinen naar luxe verblijven waar de zon altijd schijnt.