Shotje energie nodig? Aan het vitamine-infuus!

Slik je trouw een handje vitamines om deze grijze wintermaanden door te komen? Sinds kort kun je ook aan het vitamine-infuus.

Uiteraard ben je je bewust van het belang van een gezonde levensstijl. Genoeg bewegen, gezond eten en het slikken van vitamines en andere voedingssupplementen hoort daar voor veel mannen bij. Teneinde vage klachten in de categorie ‘ziek, zwak & misselijk’ te voorkomen.

Naast pillen en sachets zijn er sinds kort ook vitamineshots, waarbij vitaminen via een infuus direct toegediend worden.

Waarom?

De vitaminen en voedingsstoffen komen door het vitamine-infuus rechtstreeks in je bloedbaan terecht, waarbij het spijsverteringsstelsel wordt omzeild. Waar orale supplementen langer de tijd nodig hebben om werkzaam te kunnen zijn, komen de vitaminen en mineralen uit het infuus direct daar waar ze werkzaam zijn. Ergo: jij voelt je sneller beter. Dat is het idee tenminste.

Twee manieren

Een aantal aanbieders werkt veelal met standaard-infusen om het immuunsysteem een boost te geven. Anderen kiezen voor een gepersonaliseerde aanpak, waarbij eerst een bloedonderzoek plaatsvindt om vast te stellen waar je behoefte aan hebt.

Een aanbieder met een standaard infuus met bijvoorbeeld B12 of Q10 vind je hier. Een speler met de gepersonaliseerde aanpak vind je hier.

Ter overdenking: een vitamine-infuus is geen snelle manier om een ongezonde levensstijl te compenseren!