Zo voorkom je scheerirritaties

Geregeld last van scheerbultjes? Rode vlekken? Pas dan je scheerritueel aan…

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

Na het scheren vaak een geïrriteerde huid? Met deze vijf eenvoudige aanpassingen in je scheerroutine maak je daar korte metten mee.

Vocht

Maak de stoppels goed nat en met warm water. Baardharen zijn enorm hard.  Het kost minder moeite ze door te snijden wanneer de keratine in de stoppel gebonden wordt met water.

Schoon

Nog beter: Gebruik bij de stap hierboven een cleanser. Door de ophoping van talg, dode huidschilfers en vuil rond haarfollikels, kunnen stoppels schuin op de huid gaan liggen. Met als gevolg dat een scheermesje minder goed over de huid glijdt. Gebruik een reiniger die specifiek voor de gezichtshuid is bedoeld.

Schuim

Kies een zacht scheerproduct. Bij voorkeur zonder parfum of andere irriterende stoffen zoals alcohol. Probeer ook eens een scheerolie. Even wennen maar het vormt een laagje over de huid waardoor het mesje soepel over je kaken glijdt.

Bescherm

Laat de aftershave achterwege, want in de regel bevat die nogal wat alcohol en parfumstoffen. Een verzorgende crème is prima om de huidbarrière na een scheerbeurt weer te herstellen. Dat mag ook best een gel zijn, als je van fris houdt. Kies een crème die op jouw huidtype is afgestemd.

Open

Een exfoliant gebruik je om dode huidcellen kwijt te raken. Deze kunnen de huid blokkeren waardoor ingegroeide baardharen zich kunnen voordoen. Het is een soort scrub zonder dat je hoeft te scrubben: dat doen fruitzuren voor je. Meer tips tegen ingegroeide baardharen vind je hier.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie