Drie vragen over je uiterlijk. En de antwoorden uiteraard

Over kringen onder je ogen en waarom in je toilettas duurder niet altijd beter blijkt…

Onuitgeslapen hoofd terwijl je toch voldoende nachtrust hebt gehad? Wat daar de mogelijke oorzaak van is lees je hieronder…   

Waarom heb ik donkere kringen onder mijn ogen?

Dat heeft met je genen te maken. De kleur van de huid en de stevigheid van je vaten is erfelijk bepaald. Donkere kringen zijn in wezen bloedvaatjes die beter zichtbaar worden naarmate je ouder wordt, omdat de wanden van de bloedvaatjes verslappen. Hebben je kringen dit als oorzaak, dan zijn ze vaak wat paarsig.

En dan zijn er nog kringen die het gevolg zijn van slaapgebrek en vermoeidheid. En een teveel aan pigment kan ook (bruine) kringen veroorzaken.

Aan kringen is weinig aan te doen, al kan een prophilo behandeling waarbij hyaluronzuur vlak onder de huid wordt geïnjecteerd, het beeld wat opklaren.

Maskeren met een camouflagestift is ook een optie. Kies dan kleur die het dicht bij de huidskleur komt. Klein beetje aanbrengen, vervolgens goed uitwrijven. Is in het begin wellicht wennen, maar je krijgt er snel handigheid in.

Zijn ‘groene’ producten beter voor de huid?

Termen als ‘natuurlijk’ en ‘biologisch’ zijn niet beschermd en mogen gebruikt worden als ook maar een beperkt deel van de ingrediënten daadwerkelijk natuurlijk is. Het zijn dus marketingtermen. Wil je echt biologische producten gebruiken, kijk dan of er een zegel van een officieel keurmerk op het etiket is afgedrukt. Maar los hiervan: als een ingrediënt natuurlijk is, betekent dat zeker niet dat het ook goed of eter voor je huid is. En een synthetisch bestanddeel wil absoluut niet zeggen dat het slecht is voor je huid, lijf en haar.

Zijn dure producten effectiever dan goedkopere?

In alle prijscategorieën zijn er goede en minder goede producten. Het prijsverschil heeft deels te maken met de ingrediënten maar ook met marketing, reclame, de verpakking en de manier van distributie. Ook is het zo dat duurdere merken vaak veel investeren in onderzoek. De nieuwste technologieën vind je dan ook vaker in de prijzige producten.