We Are Rewind brengt pure audio nostalgie, en draadloos

De bescheiden cassettespeler heeft vooralsnog niet dezelfde liefde gekregen als vinyl. Tot nu?

In een digitale wereld vol schermen en een chronisch gebrek aan knoppen is er een aanzienlijke markt ontstaan voor analoge apparatuur. Het geeft je dat tastbare gevoel dat veel mensen tegenwoordig missen. De heropleving van vinyl is een goed voorbeeld en ook de retro gameconsoles. We Are Rewind brengt daar verandering in met zijn Cassette Player, een moderne variant op het klassieke draagbare apparaat.

Lang voordat muziekstreamingdiensten en digitale spelers het overnamen, had je niet veel keuze als het ging om draagbare muziekspelers. Tenzij je je muziek op een boombox wilde laten horen – zodat iedereen het kon waarderen… of niet – was de Sony Walkman en later de Discman de ideale oplossing. Eén blik op de We Are Rewind was genoeg om de handvol cassettebandjes van vroeger weer af te stoffen.

Strak, modern en een liefdesbrief voor analoge audio. De We Are Rewind-cassettespeler heeft alle klassieke kenmerken. Zoals mechanische vooruit- en terugspoelknoppen, een hoofdtelefoonuitgang en een audio-ingang als je je eigen geluid wilt opnemen. Zelfs de volumeregelaar is zo ouderwets als maar kan.

Het mooie zit ‘m in de moderne features, zoals de toevoeging van Bluetooth en een oplaadbare lithium batterij (die je tot 12 uur luistertijd geeft en een stuk duurzamer is dan die AA’s van vroeger). Het ontwerp is clean en geïnspireerd door de eerste Sony Walkman, waarbij is gekozen voor een minimalistische aluminium constructie die zoveel mogelijk goedkope plastic onderdelen vermijdt.

Dat komt doordat We Are Rewind samenwerkte met Franse ingenieurs die aan de OG-cassettespelers werkten, samen met ORA (een high-end audiobedrijf). De cassettespeler van We Are Rewind is nu verkrijgbaar voor €149, en wordt geleverd in een vier kleuren. Grijs, oranje, blauw, en een Black & Yellow-editie voor €159.

Je kunt ook lege bandjes bij ze kopen voor €7,50 per stuk (of 10 voor €65) en een Bluetooth retro-koptelefoon, inclusief felgekleurde foam-oortjes voor €49. Of de hoofdtelefoon en cassettespeler als ‘stereopack’ voor €189.