Exclusieve gastronomische reis naar Japan 

Maar dan in Amsterdam (en met een Franse inslag).

yamazoto moet chandon okura kaiseki japan keuken

Een van de vele redenen om Japan te gaan bezoeken is die bijzondere Japanse keuken. Niet voor niets staat een reis naar Japan bij steeds meer Europeanen op de bucket list. Helaas is zo’n reis behoorlijk aan de prijs. 

Er dient zich nu echter een mooi alternatief aan dichterbij huis, namelijk in Amsterdam. De komende weken kun je je vijf keer onderdompelen in de verfijnde eetcultuur van Japan, en je een avond lang in Japan wanen.

Het Franse champagne-huis Moët & Chandon heeft in samenwerking met het beste Japanse restaurant van Nederland, Yamazoto in het Okura Hotel in Amsterdam, een exclusief zesgangen-menu weten samen te stellen die bij fans van de traditionele Japanse kaiseki-keuken (seizoensgebonden gerechten maar van haute cuisine-niveau) het water in de mond zal doen lopen. 

De huidige chef de cuisine van Yamazoto, de nog jonge Tsukasa Hagimori, bezit de gave om luxe en verfijning te doen samensmelten op het allerhoogste Japanse culinaire niveau. Voor deze avonden liet hij zich inspireren door zijn recente bezoek aan Yamazoto Tokyo, de bakermat van de prestigieuze Yamazoto-restaurants.

Elk gerecht – van verfijnde sashimi tot waanzinnig smaakvolle sukiyaki – maakt duidelijk waarom die traditionele Japanse keuken zo ultiem hoog staat aangeschreven. Een Japanse smaaksensatie dus waarbij elk gerecht ook nog eens als een soort van kunstwerk wordt gepresenteerd.

Maar – en nu komt het – de zes gangen worden gecombineerd met de exclusieve Moët & Chandon Grand Vintage cuvées (uit 2006, 2009 en 2016), die stuk voor stuk zijn geselecteerd om de smaken van de gerechten te versterken – een perfecte combinatie waarbij één plus één in dit geval drie is.

In dit unieke koffietafelboek staan maar liefst 400 Japanse recepten.

Niet alleen wordt duidelijk waarom Yamazoto in het bezit is van een Michelin-ster, maar ook waarom de Moët & Chandon vintage champagnes bij champagne-liefhebbers zo gewild zijn. Goedkoop is dit gastronomische hoogstandje misschien niet (590 euro per persoon) maar smaakvoller, meer Japans, zintuiglijker en exclusiever wordt het niet.

Wil je je partner iets heel speciaals geven? Dan kun je op 27 en 28 december, en op 3, 4 en 5 januari terecht in Yamazoto Amsterdam. Zoals de Japanners dat zo fijntjes zeggen: O shokuji o o tanoshimi kudasai.

Reserveren via okura.nl/nl/yamazoto