Zo ruikt dus ravissant

De unieke geuren van het Nederlandse merk YVRA krijgen een nieuw ravissant lid van de familie.

yvra l'essence de ravissence
Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

Onze favoriete geuren komen al jaren van de hand (of eigenlijk: van de neus) van Yvo van Regteren Altena. Yvo is, behalve vriend van ModMod, een meester in het creëren van bijzondere geuren.

Zijn eerste geur introduceerde Yvo in 2017 onder de merknaam YVRA, zijn initialen. Elke geur die daarop volgde kent een eigen, bijzonder verhaal. Meest in het oog springend is de geur die hij lanceerde in de slipstream van de Corona-pandemie. Deze geur, genaamd L’Essence de Distance, heeft een stinkdierachtige component die de mensen op afstand moet houden. Vooral in Rusland werd de geur goed ontvangen, opmerkelijk genoeg.

yvra l'essence de ravissence

Maar alle gekheid op een stokje: de andere YVRA-geuren waren van grote klasse. Misschien waren ze wel een tikkeltje té bijzonder. Was YVRA wellicht, zoals dat heet, te niche?

Het was tijd voor een kleine make over. De flacons en de verpakkingen van de vijf YVRA-geuren werden in een nieuwe jas gegoten. Reden: het was lastig om de complexe verhalen achter de geuren over te brengen op de consument. Vandaar dat de geuren nu in een nieuwe, meer gestroomlijnde en eenvoudigere designstijl zijn gegoten.

De nieuwe look van YVRA is tijdloos, uniform en toch ook vernieuwend. Op iedere verpakking verwijst een kleurnuance en enkele afbeeldingen naar het geurtype. Het logo is gemoderniseerd en de woonplaats van Deze Neus is als afzender toegevoegd: YVRA Amsterdam.

De meest revolutionaire draai: YVRA richt zijn pijlen niet meer alleen op de man, maar ook op de vrouw. En dat doet hij met een nieuwe geur: L’Essence de Ravissence. 

Hier vertelt Yvo van Regteren Altena tegen de Stijlpastoor over het geheim van een goeie geur.

Dit is een toegankelijke (je zou zelfs kunnen zeggen: commerciële) geur die opent met een topnoot van roze peper omgeven door zwarte bes en saffraan. In de midden- en basistonen vinden we papyrus, iriswortel, amber en – schrik niet – vanille.

Al die ingrediënten maken van L’Essence de Ravissence een houtachtige geur met een pittige amber touch. De geur voelt wat jonger dan we gewend zijn van YVRA, dus de jeugd kan nu ook tot de YVRA-geurenfamilie behoren.

Alle geuren van YVRA hebben een eigen jaartal ter herkenning. L’Essence de Ravissence heeft 24 meegekregen, naar het jaar (2024) waar we naar toe leven. Deze geur is nu al verkrijgbaar in Nederland, maar zal pas in 2024 buiten Nederland verkrijgbaar zijn.

***

L’Essence de Distance is verkrijgbaar in 50 ml (€85), 100 ml (€120) en in een travel set (€39).

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie