Lekker retro onder de douche

Stukkie goeie zeep; meer heb je niet nodig om ontspannen aan je dag te beginnen.

Zeker aan het begin én het einde van een plakkerige zomerdag is een douche een genoegen.  Veel heb je daar niet voor nodig, een milde zeep is afdoende.

Groen doen

Het stukje zeep is terug van weggeweest. Het oogt niet alleen lekker retro, het is ook milieuvriendelijk. Eén zeepje vervangt in de regel twee plastic flessen dus dat is winst gezien de afvalberg die we collectief produceren.

Zo’n beetje alles wat je in de badkamer gebruikt is inmiddels verkrijgbaar in zeepvorm: van shampoo en conditioner tot douchegel en zelfs verzorgende crèmes.

Heel sympathiek vinden we dit zeepje, een shower bar, van het groene merk Weleda. Het is biologisch afbreekbaar en zit in een plasticvrije, kartonnen verpakking.  En die is weer grotendeels gemaakt van gerecyclede grondstoffen.

Ontspannende werking

Daarbij is deze shower bar plantaardig en bestaat het zeepje volledig uit natuurlijke ingrediënten waaronder verzorgende biologische Shea Butter.  Maar het allerlekkerst vinden we de geur: die bestaat uit een combinatie van lavendel en vetiver. Ze zijn afkomstig van honderd procent natuurlijke etherische oliën die echt tot leven komen in de stoom van je douchecabine.

Lavendel heeft een ontspannende werking en de combinatie laat je subtiel naar de zomer ruiken.

Er zijn overigens nog drie andere Weleda showerbars (€7,50, 75 gram) verkrijgbaar: één die naar iris geurt, één met geranium  en één met gember.