Een Casio-legende keert terug – 50 Jaar Casiotron

’s Werelds eerste digitale horloge met automatische kalender keert terug voor Casio’s 50ste verjaardag.

In 1974, middenin de quartzcrisis, kwam Casio met de Casiotron. Voor Casio’s 50ste verjaardag krijgt ’s werelds eerste digitale horloge met een automatische kalender een update.

Het ontwerp werd hier en daar verfijnd en keert terug als gelimiteerde editie. Het combineert klassiek design met moderne functies en daarom is het volgens Casio ‘een eerbetoon aan de revolutionaire technologie die het tijdperk van de digitale tijdwaarneming inluidde’.

Hyperbolen zijn horlogemerken niet vreemd, maar soms klopt het. Zoals nu. De Casiotron, voor het eerst geïntroduceerd in 1974, was een pionier op het gebied van digitale tijdwaarneming. Het toonde niet alleen de tijd, maar ook de juiste maand, datum en dag van de week. Allemaal automatisch, het horloge vergat zelfs de schrikkeljaren niet. Destijds was het een pionier en ging het veel verder dan wat men verwachtte van een digitaal horloge.

De nieuwe TRN-50 blijft trouw aan de oorspronkelijke visie en combineert deze met de nieuwste innovaties. Ondanks het charmante retro-design biedt het horloge moderne features zoals een radiogestuurde tijdinstelling, zonne-energie (Tough Solar) voor het opladen en een verbinding met je smartphone.

De Smartphone Link is een geweldige functie, we kennen ‘m uit andere Casio’s. Hiermee gebruik je de telefoon als extra bron om de tijd bevestigen. Hierdoor blijft het horloge zo nauwkeurig mogelijk. Een volledig opgeladen Casiotron gaat tot 11 maanden mee zonder zonlicht nodig te hebben. Stop je ‘m in de kast, dan gaat hij tot wel 22 maanden mee met de power-saving functie.

De behuizing en het ontwerp van de nieuwe TRN-50 zijn trouw aan de stijl van de eerste Casiotron. De verschillen tussen de twee modellen zitten ‘m in de donkere kleur van de wijzerplaat, een enkele knop op de ‘half vier’-positie van het origineel en het hoogwaardige LCD-scherm. De nieuwe referentie is donkerblauw en heeft in totaal vier knoppen op de horlogekast.

De stalen kast is hetzelfde met een diameter van 39.1mm, het profiel is 0.3mm slanker. De gelimiteerde editie van de TRN-50 bestaat wereldwijd uit slechts 4.000 individueel genummerde stuks. Het horloge kost €499 en is binnenkort verkrijgbaar op de website van Casio en in geselecteerde winkels.