Het is groen en het…

Van alle kleuren die je deze lente tegen gaat komen, is dit de kleur met de meeste peper.

lacoste

Volgens experts van het Amerikaanse Pantone Color Institute zijn de kleuren voor deze lente doordrenkt met een vleugje nostalgie. We citeren: “Een nieuw gevoel van vrijheid wordt weerspiegeld in dit palet van suggestieve maar toch vertrouwde tonen die de deur openen voor de verkenning van ons creatieve potentieel.”

Directeur Leatrice Eiseman van het instituut zegt ook nog: “De kleuren voor de lente en zomer van 2024 inspireren gevoelens van bevrijding. Ze openen de verbeelding en versterken en bevrijden onze eigen unieke artistieke geest, waardoor we ons op inventievere manieren kunnen uiten.”

Maar wat zijn dan de kleuren die ons dat gevoel van bevrijding gaan geven? Dat zijn er een aantal. Zo is er – we citeren wederom het Pantone Color Institute – ‘verkoelende munt, een met suiker bedekte citroen en een levendig helderblauw’. Mooi, dat klinkt inderdaad als kleuren waar we in de lente mee voor de dag kunnen komen.

Maar er viel ModMod een andere kleur op in het rijtje: pepper green is de term die het Pantone Color Institute gebruikt. Groene peper dus, al zou het ook groene paprika kunnen zijn, want Amerikanen noemen een paprika ook vaak een pepper (officieel: bell pepper).

Laat het Franse Lacoste nu net enkele zeer fraaie stukken in die kleur in de collectie hebben voor dit voorjaar. Alsof ze het in Parijs aan voelde komen! Wat te denken van die subtiel-groene belijning langs het crème- en donkerblauwe vest? Of de in pepergroen gedachte tracksuits, met en zonder hoodie? Dat is nog eens een verkenning van je creatieve potentieel!