40’s Coupé Klassieker, maar dan als EV

Van zijn op de jaren 60 geïnspireerde ACE roadster tot de avontuurlijke REX-bedrijfswagen, Alpha Motors heeft de afgelopen jaren de EV-scene iets interessants gegeven.

Maar nu komt er een heus productiemodel, de Montage Coupe. Waar we de meeste merken hun bestaande line-up gebruiken en deze herwerken tot emissievrije versies, gaat Alpha Motors wat origineler te werk. Een eigentijds of futuristisch ontwerp werd ‘m niet, in plaats daarvan gaan ze voor een retrosfeer.

Als eerbetoon aan voertuigen uit de jaren 40, is de batterij-aangedreven EV gebouwd om de bestuurder het gevoel te geven dat hij in een auto met verbrandingsmotor zit. Hoewel de op maat gemaakte elektrische aandrijfeenheid naar verwachting 202 pk zal leveren op de achterwielen, met een bereik van 400 kilometer. Andere opvallende kenmerken zijn een onafhankelijk veersysteem, snellaadtechnologie, elektronische besturing en krachtige schijfremmen.

De Montage smeekt gewoon om je aandacht met zijn gewelfde esthetiek. Om het nog specialer te maken, is Alpha Motor Corporation van plan om een ​​nieuw aangepast EV-platform te gebruiken. De meeste autofabrikanten ontwikkelen en gebruiken daarentegen een modulair systeem dat elk model in de collectie gebruikt.

Het traanvormige koetswerk is gecoat in ‘Time Machine’-zilververf, grote wielkasten en chromen ornamenten. In het tweedeurs voertuig zitten moderne accenten die vreemd zouden aanvoelen als ze niet zo luxueus waren, zoals volnerf lederen stoelen van Spinneybeck, een digitale snelheidsmeter, een ingebouwde oplader en een hoogwaardig luidsprekersysteem.

De Montage is beschikbaar als een op maat gemaakt voertuig voor particuliere verkoop en zal in beperkte mate in de VS worden geproduceerd. Met een vanafprijs van omgerekend circa €480.000.