Wat deze boom jou te bieden heeft…

De Afrikaanse flora zorgt wereldwijd voor een nieuwe impuls in de personal care-industrie. De Worstboom en de Apenbroodboom zijn de absolute sterspelers.

Afrika is in opkomst als exportland van verzorgende producten. Er worden steeds meer merken gedistribueerd die mondiaal heel succesvol blijken. En ook ingrediënten uit dit werelddeel zijn erg in trek.

Sausage tree

Een van de uitblinkers is de Kigelia Africana. Kijk maar eens naar het beeld hieronder en je begrijpt meteen waarom hij ook wel Worstboom wordt genoemd….

De vruchten zitten vol antioxidanten, vitamines en vetzuren. Afrikaanse vrouwen gebruiken van oudsher de vruchtpulp gebruiken om hun huid te verstevigen. Ook zou de vrucht ontstekingsremmend werken.

Het Britse merk Dr. Jackson is een duurzaam geleid cosmeticabedrijf dat natuurlijke en vegan huidverzorgingsproducten en biologische kruidentheetjes ontwikkelt. Kigalia-olie vind je onder meer in de 01 Day Skin Cream (€52, 30 ml) van het merk.

Apenbroodboom

Nog z’n Goldstück is de Baobab Tree, beter bekend als de Apenbroodboom. Uit de zaden, een soort megagrote kastanjes, wordt een olie geperst die veel vitamine C, antioxidanten en calcium bevat en die daardoor de huidstuctuur mogelijk verbetert. Baobab-bomen worden door heel midden Afrika gevonden (ook in Australië overigens) en leven duizenden jaren.

Baobab-olie is een substantieel bestanddeel in de biologische producten van Africa Organics. Sympathiek: Alleen de gevallen zaden worden verwerkt, de bomen worden dus niet kaalgeplukt. En eerlijk is eerlijk: in zo’n kolos klimmen lijkt ons nog een hele opgave. Een prettig product is de haarconditioner (€13, 200 ml).  

Het merk is gecertificeerd biologisch door EcoCert, een van de strengste keurmerken voor biologische cosmetica. Alle producten zijn vegan, dus geheel vrij van dierlijke grondstoffen.

Africa Organics koopt zoveel mogelijk grondstoffen in via FairTrade producenten. Hierdoor krijgen de boeren en producenten in Afrika gegarandeerd een eerlijke prijs.