Nieuw mediterraan restaurant in hartje Amsterdam

In het Conservatorium hotel kookt chef  Schilo van Coevorden nu ook de sterren van de Zuid Europese hemel.

In het Amsterdamse Conservatorium Hotel is een nieuw restaurant geopend. Barbounia haalt inspiratie uit drie geliefde culinaire keukens: de Italiaanse, de Zuid-Franse en de Griekse. Overigens komen ook de omliggende culturen op subtiele wijze aan bod. Het restaurant is een hommage aan het zomerse mediterrane vakantiegevoel in de sfeer van la dolce vita. De Griekse naam Barbounia verwijst naar een delicate vis uit de Middellandse Zee-regio: de rode mul. Hieronder zie je de chef met de naamgever van het restaurant.

Bijzonder: Er is dagelijks live muziek. In het restaurant is een podium voor live muzikanten en DJ’s.

Zon op tafel

Barbounia komt in plaats van de brasserie en vult restaurant Taiko aan. In beide restaurants staat Schilo van Coevorden aan het hoofd. “Na 13 jaar aan het roer van de Conservatorium Brasserie te hebben gestaan, wilde ik iets nieuws creëren, iets dat de mediterrane zon rechtstreeks naar Amsterdam brengt. We kunnen allemaal wat mediterrane zonneschijn in ons leven gebruiken. We willen dat Barbounia een plek is waar gasten de zon kunnen proeven, zien en voelen.” Van Coevorden wordt bijgestaan door een team aan chefs uit Italië en Griekenland.

Menukaart

Barbounia biedt gerechten met een Zuid-Europese feel. Denk aan dips zoals taramosalata, tzatziki, baba ganoush, geserveerd met kristalbrood. Hiernaast zijn er pasta’s zoals lobster linguine en ravioli met ricotta en courgettebloemen. Het merendeel van de verse vis- en vleesgerechten krijgt een bereiding op de houtskoolgrill. Schilo’s signature dish is de gefrituurde Barbounia. Huisgemaakte gelati zijn er als dessert. Een ander geweldig Zuid-Europees restaurant in Amsterdam vind je hier.

De wijnkaart

De wijnkaart biedt een selectie van wijnen uit het mediterrane gebied, met nadruk op Italiaanse wijnen. De meeste hiervan zijn afkomstig uit Sicilië en Sardinië. Daarnaast staan er wijnen op de kaart uit de Franse Rivièra evenals enkele prachtige Spaanse wijnen. “We streven ernaar de prijzen betaalbaar en toegankelijk te maken.” Hulde!

Over Schilo van Coevorden

In maart 2011 werd Schilo benoemd tot Executive Chef van het Conservatorium Hotel in zijn geboortestad Amsterdam. Hier ontwikkelde hij zijn eigen stijl, bestaande uit klassieke en vaak eenvoudige bereidingen als eerbetoon aan de puurheid van verse lokale en seizoensgebonden ingrediënten. In september 2014 richtte Schilo het Aziatisch geinspireerde Taiko Cuisine & Bar op.

Over het Conservatorium Hotel

Het Conservatorium Hotel ligt in het Museumkwartier. Letterlijk om de hoek liggen het Van Gogh Museum, het Concertgebouw, het Rijksmuseum, het Vondelpark en de P.C. Hooftstraat.

Paulus Potterstraat 50, 1071 DB Amsterdam. Reserveringen hier of telefonisch via +31 20 570 000. Geopend voor ontbijt, lunch, brunch, aperitief en diner: maandag – zondag van 07.00 – 22.00 uur