Drie manieren om op je best het weekend in te gaan

In het weekend wil je ’n beetje knap voor de dag komen. Drie tools om de sporen van de werkweek uit te wissen.

Pluk!

Kijk eens kritisch naar je wenkbrauwen. Zijn ze wel héél hard gegroeid? Of zie je ineens een paar extreem lange haren categorie Rutger Groot Wassink? Zet er een kammetje op en knip wat uitsteekt rigoreus af. Werk op deze manier beide wenkbrauwen helemaal af.

Als er losse haartjes onder je wenkbrauwen groeien, neem dan een pincet en trek ze uit. Dat doet echt wel even pijn, maar je blik wordt er meteen opener door. Bespeur je ook verdwaalde haartjes boven je wenkbrauw? Verwijder er dan een aantal, maar laat er ook wat staan. Het mag allemaal niet te gestroomlijnd ogen.

zie je ineens extreem lange wenkbrauwharen categorie Rutger Groot Wassink?

Scrub!

Je huid vernieuwt zichzelf continu van binnenuit. Elke dag verspreid je dan ook een hele berg dode huidcellen die in je tapijt, kleren en lakens terechtkomen. Maar er blijven er ook heel wat aan het laagje talg op je huid plakken. Die kunnen je een vale kleur geven.

Met een scrubcrème maak je er korte metten mee. Een scrub is een reinigingsgel met daarin minuscule hardere stukjes waarmee je dode huidcellen en ander vuil als het ware van je huid slijpt. Je knapt er meteen van op. Gebruik een scrub maximaal twee keer per week. Er zijn ook scrubscrèmes voor je lijf.

Tan!

Kijkt een wel heel Bleke Bert terug als je voor de spiegel staat?  Een zonnebank is een optie, al hebben veel zonnestudios de derde lockdown niet overleefd. Sneller, gemakkelijker én beter voor je huid is een tintje uit een flesje, tube of potje.

Self-tans zijn er in twee basisvormen. Als crèmes die je meteen een kleurtje geven dat je er ’s avonds weer afwast. Of als een product dat je aanbrengt en waarbij je pas na enkele uren een tintje ziet verschijnen. Dat komt omdat stofjes erin een verbinding aangaan met de huid. Een kleurtje dat zo is ontstaan was je er niet af.

Voorbeelden van deze laatste categorie zijn onder meer Magic Drops for Men van Collistar (€30, 30 ml) en Lancaster’s Instant Self Tan Gel (€30, 125 ml).