De 6 gouden BBQ-tips

Het wordt lekke paasweer, dus haal de barbecue maar tevoorschijn. Maar weet: het kan altijd beter.

barbecue

1// Liever geen gasbarbecue, roosteren op kolen geeft meer smaak. En heb geduld: het duurt minimaal 25 minuten totdat je barbecue op temperatuur is.

2// Voor extra rokerigheid: strooi een handje houtsnippers door de kolen. Laat ze eerst even weken, dan vatten ze minder snel vlam. Houtsnipper met mate, anders smaakt je vlees naar asbak.

De fine art of barbecue volgens BBQ-koning Nick Toet.

3// Gebruik kwaliteitsvlees, ook voor de barbecue. Bij voorkeur biologisch.

4// Kook worsten heel even voor in een laagje bier (Palm bijvoorbeeld). Dan weet je zeker dat ze gaar worden zonder te verbranden. Gril dan vijftien tot twintig minuten en keer in die tijd drie tot vier keer.

5// Leg tien minuten nadat je de worsten op de grill heb gelegd, de hamburgers erbij. Die zijn na vijf minuten medium rare. Draai ze na drie minuten om. Niet te vaak, dan is de kans groter dat het blijft plakken.

6// Laat het vlees na het bakken tien minuten rusten onder een dakje van aluminiumfolie. Dan blijft het vlees sappiger.