Zo upgrade je jouw BLT

Dit is je nieuwe go to-sandwich voor de lunch (het geheim: een ei).

blt sandwich
Smaak
Marilyn Monroe Joe DiMaggio
De 5 beste lunchcocktails
Door Arno Kantelberg
Smaak
Zo begin je een kunstverzameling volgens...
Door Lisanne Meeder

Een BLT is een type sandwich die bestaat uit drie hoofdingrediënten: bacon (spek), lettuce (sla) en tomato (tomaat). De naam is een afkorting die is samengesteld uit de eerste letters van elk van deze ingrediënten.

De BLT is een populaire lunchkeuze en staat bekend om zijn eenvoudige, maar smaakvolle combinatie van ingrediënten. Het wordt vaak geserveerd als een klassiek comfort food in vele delen van de wereld.

Maar ModMod weet hoe jij je BLT net dat beetje extra geeft – de extra tien procent die jouw lunch van een acht naar een negen tilt.

blt sandwich

Ingrediënten(voor 1 persoon) 

  • 2 sneetjes stevig witbrood
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 blaadjes baby gem sla (jonge Romeinse sla)
  • 1⁄2 tomaat in plakjes 
  • 3 plakjes pancetta
  • 1 ei 
Waarom heeft de club sandwich eigenlijk een extra laag brood?

De bereiding in 6 stappen

1// Rooster de sneetjes brood totdat ze net een beetje bruin worden. Besmeer de sneetjes met de mayonaise en beleg een van de sneetjes met de sla en tomaat.

2// Doe de pancetta in een hete pan op hoog vuur en bak binnen een paar minuten knapperig. Haal met een schuimspaan uit de pan en leg op een bordje.

3// Draai het vuur laag en breek het ei boven de pan. Bestrooi met wat zout en zwarte peper en doe een bol dekseltje over het ei.

4// Bak totdat het eiwit net gestold is en draai het ei dan nog heel even om circa 15 seconden. Dat maakt het eten zometeen een minder grote knoeiboel.

5// Leg het ei op de rest van het beleg en doe er de plakjes pancetta op. 

6// Eindig met het tweede sneetje brood.

blt sandwich

Waar komt de BLT eigenlijk vandaan?

De oorsprong van de BLT-sandwich is niet precies bekend, maar het wordt algemeen aangenomen dat het ontstaan is in de Verenigde Staten in het begin van de vorige eeuw, tijdens de jaren twintig of dertig.

Het concept van het combineren van spek, sla en tomaat op brood is waarschijnlijk ontstaan uit de behoefte aan een eenvoudige en smaakvolle lunchoptie. Deze ingrediënten waren gemakkelijk verkrijgbaar en betaalbaar, waardoor de BLT een populaire keuze werd bij lunchcafés, diners en huishoudens in de Verenigde Staten.

Smaak
Marilyn Monroe Joe DiMaggio
De 5 beste lunchcocktails
Door Arno Kantelberg
Smaak
Zo begin je een kunstverzameling volgens...
Door Lisanne Meeder