Hoe Braun modern design veranderde

Neem de tijd en kijk rond in je huis. Grote kans dat je iets van Braun bezit. Ruim 100 jaar aan design vind je in dit boek.

Waarschijnlijk bezit je een Braun-product of één die daarop is geïnspireerd. Of het nu een ektrische tandenborstel is, een elektrisch scheerapparaat of een blender. Niet? Dan in ieder geval de rekenmachine-app op je telefoon: deze is geïnspireerd op de Braun ET 33-rekenmachine uit 1977.

Braun, een merk dat synoniem staat voor tijdloos en iconisch design, drukt sinds 1921 een onuitwisbare stempel op ons leven en veranderde modern design. Hun toewijding aan eenvoud, bruikbaarheid en schoonheid vind je terug in elke creatie, ontworpen om de tand des tijds te doorstaan. In de designwereld kunnen weinig rivalen tippen aan de producten van visionairs als Dieter Rams en Dietrich Lups.

Het boek Braun: Designed to Keep schetst een levendig beeld van Brauns evolutie in de loop der tijd, met de nadruk op eenvoud, functionaliteit en een lange levensduur. Het neemt je mee op een reis langs de meest bepalende momenten van het Duitse merk, de ontwerpers achter de producten en de sleutelfiguren die hebben bijgedragen aan z’n iconische status.

Met meer dan 500 afbeeldingen is dit boek een ultieme referentie van oude en nieuwe Braun-producten, een bewijs van z’n blijvende erfenis in de designwereld. Een must voor designliefhebbers die niet alleen verrassend diepgravend vertelt over de geschiedenis, maar ook de culturele betekenis die het heeft gehad op het gebied van productontwerp.

Braun: Design to Keep komt uit op 16 november en kost €69,95.