Ook gij – op naar Brutus in Rotterdam

De rauwe schoonheid van verval en imperfectie in een voormalig havencomplex. Gaat dat zien én vooral ervaren.

Tot 25 juni is de tentoonstelling Through Bone and Marrow te zien. Op een oppervlak van zo’n zesduizend vierkante meter (!) tonen twintig gerenommeerde kunstenaars nieuwe en alternatieve verbindingen tussen mens, natuur en technologie. De tentoonstelling etaleert een nieuwe esthetiek met ruimte voor ongemak, imperfectie en de schoonheid van het verval. De tentoonstelling is samengesteld door stylist Maarten Spruyt.

Bezoekers mogen slechts één voor één naar binnen en krijgen als advies de telefoon en agenda te vergeten, en de ruimte met alle zintuigen te ervaren. “De tentoonstelling kietelt je zenuwen, kruipt in je botten, betovert je ogen, piept in je oren en prikkelt je neus.” Gaat door merg en been dus.

Rauw

Maarten Spruyt: “Kunst kan de vinger op de zere plek leggen en zicht bieden op wat gaat komen, op een nieuwe esthetiek. De rauwe omgeving van BRUTUS bezit precies de juiste sfeer hiervoor. Het is een plek waar je in je eentje kunt ronddwalen en waar je ongestoord de gevoeligheid en het ongemak van de tentoonstelling op je kunt laten inwerken.”

De locatie is BRUTUS, de grootste presentatieruimte van hedendaagse kunst in Nederland. Kunstenaars wordt ruimte, tijd en vrijheid geboden om te experimenteren, performen en exposeren op een enorme schaal.

Wie doen er mee?

Through Bone and Marrow omvat werken van kunstenaars als Zimoun, Maarten Vanden Eynde, Frank Bruggeman, Mirte van Laarhoven, Atelier Van Lieshout, Nick Ervinck, Jan Hüskes, Joris Strijbos, Ossip, Nick van Woert, Maartje Korstanje, Vladimir Zbynovsky, Jan Eric Visser, Nacho Carbonell, Ernest Bessems, Hedwich Rooks, Zhao Zhou, Quintus Glerum en Amrith de Zoete. Dyane Donck Company levert geluidscomposities.

Waar precies?

BRUTUS is gevestigd in het voormalig industriële havencomplex aan de Keileweg 10. Het omvat tentoonstellingsruimtes, het BRUTUS Lab (o.a. een artist-in-residency) en de BRUTUS Garden (met werk van Atelier Van Lieshout).

Openingstijden: donderdag t/m zondag, van 12:00 tot 18:00 uur. Tickets: €5. Nog tot 25 juni te zien.