De beste burgerbars van Rotterdam

Voor een goede hamburger ben je in Rotterdam aan het juiste adres.

Smaak
Marilyn Monroe Joe DiMaggio
De 5 beste lunchcocktails
Door Arno Kantelberg
Smaak
Zo begin je een kunstverzameling volgens...
Door Lisanne Meeder

Om het kaf van het koren te scheiden, verzamelden wij de 5 beste burgerbars uit Roterdam in één lijst. Hier moet je zijn!

Diego’s

Diego maakt de lekkerste burgers in Rotterdma. Hij won in 2015 de prijs voor de ‘Beste burger van Rotterdam’ en schreef in 2017 het record ‘Duurste hamburger ter wereld’ op zijn naam – kom langs in zijn zaak die uitkijkt op de Erasmusbrug om deze beloftes zelf te beoordelen.

Diego’s, Posthumalaan 3, Rotterdam

Ter Marsch & Co

De burgers van Ter Marsch zijn misschien wel de populairste burgers in Nederland. De Burgeresse van Ter Marsch & Co is het stokpaardje van de zaak. Gemaakt van Scottish Angus Beef en Japans Wagyu, met lakjus van wintertruffel, jonge sla, augurk, pruimtomaat, Spaanse ui, boerenkaas en Ter Marsch saus. Ja!

Ter Marsch & Co, Witte de Withstraat 70, Rotterdam

Hamburg

De naam laat weinig aan de verbeelding over: bij Hamburg eet je burgers. Het decor is een knipoog naar een oude slagerij waar het gehakt figuurlijk van de tegeltjes druipt. Echte durfals bestellen De Hamburg van ruim 270 gram, met de geheime Hamburgsaus.

Hamburg, Witte de Withstraat 94B, Rotterdam

Burgertrut

De prijs voor de coolste naam gaat unaniem naar Burgertrut. De burgerbar onder de rook van Roodkapje serveert naast vega- en bioburgers ook van die guitige Duitse frisdranken.

Burgertrut, Delfsteplein 39, Rotterdam

Meer lezen: De beste burgerbars in Utrecht

Roffa Streetfoodbar

In het (enigszins onontdekte) Veerhavenkwartier vind je de Roffa Streetfood. De zaak omschrijft zich als een foodtruck zonder wielen en de nadruk ligt op goed vlees in combinatie met lokale bieren. Ook een aanrader: het broodje pulled pork.

Roffa Streetfoodbar, Scheepstimmermanslaan 31B

Smaak
Marilyn Monroe Joe DiMaggio
De 5 beste lunchcocktails
Door Arno Kantelberg
Smaak
Zo begin je een kunstverzameling volgens...
Door Lisanne Meeder