Dit zijn de populairste mannengeuren – Deel 1

Doe je voordeel met deze wereldlijst – het is tenslotte bijna kerstcadeau-tijd.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

Wat zijn de populairste mannengeuren wereldwijd? De Engelse site Hey Discount heeft er onderzoek naar gedaan. Ze namen niet de verkoopaantallen als uitgangspunt, maar de populariteit van een geur op social media zoals TikTok, het aantal zoekopdrachten op Google Search en het aantal hashtags op Instagram.

Mede met het oog op je wensenlijst voor Sinterklaas en Kerst hieronder de top tien. Zoals dat hoort bij een countdown beginnen we met de tiende plek en tellen we af naar nummer één… 

10. Phantom van Paco Rabanne

Je kent de geinige fles in de vorm van een robotje. Daarin zit een combinatie van vanille, citroen en lavendel. Goed om te weten: de flacon van 150 ml. is navulbaar. Inmiddels is de geur ook in een parfumversie op de markt gebracht, dat zie je hier.

9.  Y van Yves Saint Laurent

Het is een houtachtige geur die ook lavendel, salie en wierook bevat. Dat maakt deze geur fris, maar ook warm en sensueel. En dat laatste verklaart waarom Lenny Kravitz, zie ook het openingsbeeld, de flamboyante posterboy voor de geur is. Inmiddels zijn er ook allerlei afgeleide versies van deze geur verschenen.

8. L’Homme van Prada

Deze geur stamt uit 2016. Erin verwerkt zijn onder meer oranjebloesem, iris, amber en cederhout. Het is een zeepachtige, poederige geur die herinnert aan pasgewassen katoen. Ideaal voor kantoor dus. Meer Prada vind je hier.

7. 1 Million van Paco Rabanne

Deze knallende geurbom werd uitgebracht in 2008. Je ruikt onder meer mandarijn, kaneel, amber en leer. Het is een stevige, aanwezige geur die lang blijft hangen. Er zijn in de loop der jaren heel wat variaties op deze geur in de markt gezet. Meer geuren van Rabanne staan hier.

6. Cool Water van Davidoff

Deze aquatische geur werd uitgebracht in 1988. De parfumeur achter dit parfum is de bekende neus Pierre Bourdon. Topnoten zijn Calone, sandelhout, neroli en ceder. Een waanzinnig kassucces eind vorig en begin deze eeuw. En nog altijd in trek, zo blijkt uit deze zesde plek op de lijst. In de loop der jaren is de formule herhaaldelijk aangepast.

Binnenkort de nummers vijf tot één!  
Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie