Klassiek Italiaans design op twee wielen

Deze oldtimer is een dubbel staaltje Italiaans vakwerk: een museumstuk waarop je ook nog kunt rijden.

De basis hierboven bestaat uit een frame van het oude merk Maino, gereviseerd door Chiossi Cycles, met als resultaat dit kunststuk.

Maino bestond van 1903 tot 1965 en maakte (motor-)fietsen. In de jaren ’40 kwam dit frame van de werkbanken rollen. In datzelfde decennium werd in Modena (bekend bij liefhebbers van sportauto’s) Chiossi Cycles opgericht. Dit merk straalt een enorme liefde voor fietsen uit, iets wat je zeker kunt zien in de gallery hieronder.

Het Maino-frame is versterkt met Ghisallo-velgen met ouderwetse Sturmey Archer naven. Op het achterwiel zit een terugtraprem en een drie-versnellingsnaaf, bediend met een oud ogend handeltje op het frame – allemaal zeer vintage gestyled dus. De dynamo is weggewerkt in de naaf van het voorwiel en de handvatten zijn van hout. Kroonstuk is de goudkleurige badge van Chiossi.

Toegegeven, als Nederlander kijk je toch in de eerste plaats als praktische fietser en hoewel we dan direct opmerken dat het niet de meest handige is op ’t Nederlandse fietspad, is het zo’n beetje het mooiste dat we in tijden hebben gezien. De prijzen van de verschillende Chiossi Cycles-modellen liggen zo rond de €1.100.