Goed nieuws: Cillian Murphy keert terug in Peaky Blinders

We kunnen met een gerust hart gaan slapen, want Cillian Murphy zal zeker te zien zijn in de aankomende Peaky Blinders-film!

Entertainment
house of marley platenspeler pick up elpee
Marley in the house
Door Arno Kantelberg
Entertainment
Lesbische onderbroekenlol in de nieuwe (b-)film...
Door Lisanne Meeder

Wat is de hitserie Peaky Blinders zonder Cillian Murphy als bendeleider Thomas ‘Fookin’ Shelby? Nou eigenlijk niks natuurlijk. En dus is het heuglijk nieuws dat de onlangs met een Oscar bekroonde Ier, deze rol in de aankomende Peaky Blinders-film op zich neemt.

Het nieuws werd deze week bevestigd door Steven Knight, de bedenker en schrijver van Peaky Blinders. Eerder al had hij gemeld dat, wat hem betreft, Murphy zeker moest terugkomen voor een film. Maar nu bevestigde hij het nieuws tegenover het Birminghamse medium BirminghamWorld. “He definitely is returning for it”, aldus Knight. Die tevens meldde dat de opnames voor de film in september van dit jaar beginnen in de Birminghamse wijk Digbeth.

Het is alweer meer dan tien jaar geleden dat de wereld kennismaakte met de Peaky Blinders. Het verhaal over een bende criminelen uit Birmingham, geleid door de charismatische Cillian Murphy, speelt zich af kort na de Eerste Wereldoorlog. Het trauma dat Tommy daar, in de trenches in Frankrijk opliep, komt veelvuldig terug in de serie. Er verschenen uiteindelijk liefst zes seizoenen, van 2013 tot 2022. Maar gek genoeg zijn er, met zes afleveringen per seizoen, dus maar 36 afleveringen gemaakt. Het voelt als veel meer…

Murphy was in elke van die 36 afleveringen van Peaky Blinders te zien als bendeleider Tommy Shelby. Ook andere grote namen speelden een rol. Wat te denken van Tom Hardy (Alfie Solomons), Adrien Brody (Luca Changretta), Sam Claflin (Oswald Mosley), Anya Taylor-Joy (Gina Gray) en Sam Neill (Inspector Chester Campbell). Andere acteurs werden juist gelanceerd door hun rol in de serie. Denk dan vooral aan Finn Cole (Michael Gray) en natuurlijk Paul Anderson, als het grote wandelende probleem Arthur ‘Fookin’ Shelby.

Cillian Murphy won dit jaar zowat elke grote acteerprijs voor zijn vertolking van Robert Oppenheimer in de Christopher Nolan-film Oppenheimer. Recent mocht hij een Oscar voor beste acteur, zijn eerste(!), toevoegen aan zijn palmares. Dat betekent dus niet dat hij de Peaky Blinders-film links laat liggen. Wij kijken dus geboeid vooruit naar wat komen gaat, scheren ons haar op en schenken een goed glas whisky in!

Entertainment
house of marley platenspeler pick up elpee
Marley in the house
Door Arno Kantelberg
Entertainment
Lesbische onderbroekenlol in de nieuwe (b-)film...
Door Lisanne Meeder