Benedict Cumberbach in campagne voor Prada

PRADA_FW23 adv camp_Benedict Cumberbatch

Het Italiaanse Prada maakt vandaag bekend dat Benedict Cumberbatch zal figureren in hun campagne voor het najaar. Cumberbatch is niet de eerste acteur die Prada aan zich bindt. Het Italiaanse modehuis heeft al een behoorlijk portfolio opgebouwd met acteurs in hun campagnes; de 46-jarige Cumberbatch voegt zich bij onder andere Willem Dafoe, de veelzijdige acteur die deze maand de cover siert van het nieuwe ModMod Magazine.

Naast Cumberbatch zien we in de Prada-campagne ook de Australische acteur Kodi Smit-McPhee, die in 2021 nog samen met Cumberbatch speelde in Jane Campion’s The Power of the Dog.

In de Prada-campagne zien we Cumberbatch statig in een duffeljas naast een levensgrote orchidee, tegen een geheel zwart decor. Dit is uiteraard een campagne die mikt op de herfst. Het zomerseizoen moet nog losbarsten, maar in de mode-industrie worden al de voorbereidingen getroffen voor dit najaar. Zo worden deze week in Parijs de couture-collecties voor de komende herfst en winter getoond.

Kodi Smit-McPhee draagt een slim-fit broek en een bruin bomberjack. De Chinese acteur Li Xian (die je wellicht kent van Soul Snatcher uit 2020) is gefotografeerd in de witte puffer-bomberjack die door ModMod al werd opgemerkt tijdens de show in Milaan.

De beelden voor Prada’s najaarscampagne zijn geschoten door Willy Vanderperre, met wie Prada-hoofdontwerper Raf Simons al jaren samenwerkt. De bijbehorende video is gemaakt door ook niet de minste: Michael Cunningham heeft al een Pulitzer-prijs op z’n palmares staan.

BAFTA- en Emmy-winnaar Benedict Cumberbatch is binnenkort te zien op Netflix in The Wonderful Story of Henry Sugar, een korte film van 37 minuten geregisseerd door Wes Anderson, van wiens hand op dit moment Asteroid City in de Nederlandse bioscopen draait.