De kleurrijkste deelnemers aan het Songfestival – deel 2

Hertengeweien, gasslangen & ruches. Nog even en het is weer Songfestivaltijd. En daar horen opvallende acts bij…

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie

De 67e editie van het Eurovisie Songfestival vindt plaats op negen, elf en dertien mei. Uiteraard zijn er weer volop kleurrijke, bizarre, opvallende en wel euh… heul originele acts. Hier vind je drie opvallende acts, hieronder nog eens drie…

Geweien en wapperende gewaden

Moldavië komt met Pasha Parfeni. De man heeft al eerder meegedaan: in 2012 werd hij twaalfde. Parfeni houdt van wel van wat drama en van wapperende gewaden. Zijn lied Soarele și Luna is geschreven door zijn vrouw Yuliana Scutaru. Let ook op de achtergrondzangeressen die hertengeweien op hun hoofd dragen én op Parfeni’s sidekick. Het nummer Samo Mi Se Spava is een opzwepende etno-techno track. Laat er een dj op los en het zou zomaar dé zomerhit op Ibiza kunnen worden. Eerste halve finale. De officiële clip van het nummer vind je hier.

Na ons de zondvloed

Voor Servië treedt Luke Black aan. Hij maakt een heel eigenzinnig soort indie-techno-pop. Met het nummer Samo Mi Se Spava staat hij in de eerste halve finale. Zijn act lijkt een post-apocalyptisch tafereel inclusief gasslangen die afgekoppeld worden. Het nummer past uitstekend bij dit troosteloze tafereel. Black, 31 jaar, ging het afgelopen jaar op (uitverkochte) tournee door China én creëerde voor de befaamde (lees: beruchte) Berlijnse club Berghain een techno-opera show. Tot zijn invloeden behoren Queen, Elton John, Stromae, Lady Gaga, Maria Callas, en Eartha Kit. De officiële clip vind je hier.

Van de hoed en de rand

Onze zuiderburen komen met één van de sympathiekste deelnemers: Gustaph. De zanger, eigenlijke naam Stef Caers, heeft een klinkende carrière: hij was onder meer vocalist van de internationale act Hercules and Love Affair. Op het podium draagt hij steevast een hoed en zijn Eurovisie-outfits worden ontworpen door niemand minder dan Walter van Beirendonck. Gustaph heeft een uitstekende stem, het liedje herinnert aan nineties europop én hij wordt vergezeld door drie geweldige backing ladies. Desondanks doet hij het bij de bookmakers niet al te best. Maar je gunt deze man een plek in de top vijf. Hij treedt aan in de tweede halve finale. De officiële clip vind je hier.

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie