Deze ster komt naar Nederland

Helemaal uit Australië. Donny Benét is een onwaarschijnlijke hit.

Zijn muziek lijkt rechtstreeks uit de jaren tachtig te komen, zijn uiterlijk lijkt een grap, maar Donny Benét is hotter dan ooit. Deze Australische zanger en multimuzikant, een soort van mislukte mix tussen René le Blanc, Cheech (van het legendarische komische duo Cheech & Chong) en ex-pornster Ron Jeremy, lijkt almaar populairder te worden. Terecht!

Zowel de verschijning van Donny Benét, met veel gevoel voor slechte smaak, en zijn muziek (heerlijke zonnige, disco-achtige muziek met een hoge Miami-vibe en jaren tachtig-sound, maar dan vertaald naar nu) zijn ongeloof origineel. ‘A glistening, unabashedly romantic human disco ball‘, noemt het gezaghebbende New Musical Express hem.

Je zou Donny Benét camp kunnen noemen, maar daarvoor is zijn muziek te goed en zijn performance te origineel. Benét, die al een keer eerder in Nederland optrad, is eind deze maand te bewonderen in Maastricht, Nijmegen, Antwerpen en Amsterdam. Dat belooft letterlijk helemaal te gek te worden.

Zijn nieuwe album Infinite Desires is nu uit. Geweldig! En Benét is ook nog eens maatschappijkritisch. Zijn single American Dream weet ondanks een vrolijk refrein de vinger politiek op de gevoelige plek te leggen.

Infinite Desires is, zoals het hoort, uitgebracht op Donny Benéts eigen Donnyland-label.