Dit zijn de 10 duurste hotels ter wereld

Altijd al willen weten wat de celebs en jetset kwijt zijn voor een nachtje in een hotel? Haalbaar? Niet echt, maar dromen mag altijd…

De genoemde prijzen zijn allemaal per nacht en je ziet het goed, zelfs de goedkoopste overnachting uit dit lijstje is duur genoeg om een bescheiden middenklasser van te kopen.

10. Connaught, Londen – The Apartment: €18,6k per nacht

Gelegen in de prestigieuze wijk Mayfair in Londen, om de hoek van de Amerikaanse ambassade en met uitzicht op Hyde Park. Het hotel is in 2007 nog grootschalig gerenoveerd. The Apartment is ontworpen door interieurarchitect David Collins.

9. Eden Rock, St Barths – Villa Rockstar: €26,9k per nacht

Eigenlijk is dit een schijntje. Voor dit bedrag huur je niet alleen een luxe villa met personeel, een home cinema en jeeps voor als je eens ergens anders heen wilt dan het naastgelegen strand. Je huurt ook nog eens een complete muziekstudio. Een beetje niche dus.

8. St. Regis, New York City – Presidential Suite: €27,6k per nacht

Je dacht toch niet dat slapen in het voormalige huis van Dali goedkoop zou zijn? De suite biedt uitzicht op Central Park. Mooie extra: je mag de Bentley Mulsanne van het hotel vrij gebruiken.

7. Grand Resort Lagonissi, Athene – The Royal Villa: €27,7k per nacht

Eigenlijk niet echt in Athene, maar op een schiereiland daar vlakbij. Met gasten als Leonardo DiCaprio en Mel Gibson mag het duidelijk zijn dat deze villa goed is voor een luxe vakantie. Zelfs de pianist is bij de prijs inbegrepen!

6. Hôtel Martinez, Cannes – Penthouse Suite: 29,2k per nacht

Een suite met terras dat uitkijkt over de Côte d’Azur, wie wil dat niet? En van een Frans hotel mogen we verwachten dat het eten niets te wensen overlaat. Minder subtiel: al het meubilair is afgewerkt met zijde, want alleen het beste is natuurlijk goed genoeg…

5. Laucala Island Resort, Fiji – Hilltop Estate: €31,6k per nacht

De vierde positie wordt gedeeld tussen twee uitersten. Als eerste dit zeer luxe resort op Fiji, ver van alle stadse drukte. Voorheen was dit een privé-adresje van mediamagnaat Malcolm Forbes. De Hilltop Estate is overigens niet zomaar te huren, maar alleen op uitnodiging.

4. Hotêl Plaza Athénée, Parijs – Royal Suite: €31,6k per nacht

Aan de andere kant van het spectrum een hotel midden in metropool Parijs op steenworp afstand van de Seine en de Arc de Triomphe.

3. Four Seasons, New York City – Ty Warner Penthouse Suite: €35,6k per nacht

Wederom een gedeelde positie en wederom twee uitersten. De Canadese Four Seasons Hotels Group is een begrip in de luxe hotelwereld en de vestiging in New York mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Handige bijkomstigheid van de kamer: de personal trainer voor als je iets te lang in het restaurant bent blijven hangen.

2. Raj Palace Hotel, Jaipur – Maharajah’s Pavillion: €35,6k per nacht

Aan de andere kant van de tweede plaats vinden we historische grandeur in India. Slapen in geschiedenis: dit was ooit de residentie van de Maharajah. Bekend als de grootste suite van het werelddeel. Met het gouden interieur en spiegelmuren ook lekker over the top.

1. Hotel President Wilson, Genève – Royal Penthouse Suite: €52,9k

En dit is hem dan, de duurste overnachting uit de lijst. Voor wie graag aan namedropping doet: Bill Gates, Bill Clinton en Rihanna. Allemaal hebben ze er minstens een nachtje doorgebracht. Als het goed genoeg is voor hen, voor wie dan niet? Het prijskaartje liegt er niet om, maar met 1.700 vierkante meter, een biljartkamer en uitzicht op het meer van Genève en de bergen, hadden we ook niet anders verwacht.