Eerste hulp bij een haartransplantatie

Jaarlijks kiezen 13.000 Nederlandse mannen voor een haartransplantatie. Hoe kom je aan een betrouwbare kliniek?

In Nederland worden circa achtduizend haartransplantaties per jaar verricht. Dat zijn er meer dan ooit. Onder meer omdat bekende mannen als  Gerard Joling en Najib Amhali, maar ook jongere mannen zoals voetballer als Davy Klaassen open zijn over hun haartransplantatie, waardoor de drempel lager is geworden. De prijs van een behandeling bij een Nederlandse kliniek begint bij ongeveer €4.000.

Daarnaast trekken elk vijfduizend Nederlandse mannen naar Turkije voor de ingreep. In Nederland worden doorgaans maximaal tweeduizend plukjes haar verplaatst. In Turkije zijn dat er vierduizend en soms zelfs meer. In Turkije ben je in de regel maximaal €3.000 kwijt.

Maar hoe vind je een betrouwbaar adres?

Tip 1: Vergelijk

Bekijk de reviews op sites als kliniekervaringen.nl, zorgwijzer.nl, trustpilot.com en zorgkaartnederland.nl. Hier vind je ook recensies van Turkse klinieken.

Tip 2: Bezoek

Ga bij minimaal twee aanbieders op consult. Zo krijg je een indruk van de sfeer en kom je erachter wat de specialisaties zijn. Wees alert, want je kunt je donorhaar maar een keer gebruiken.

Tip 3: Onderzoek

De site van de International Society of Hair Restoration Surgery biedt een aantal adressen. ISHRS kan gezien worden als een keurmerk voor een kliniek.

Met kaal is trouwens niks mis, dat lees je hier.