Vintage F1-auto’s doen Hakone Hill Climb

Niets vat beter samen waarom zoveel mensen dol zijn op de vaak krankzinnige autocultuur in Japan dan video’s zoals deze.

Motorhead Magazine zette Hakone Turnpike road voor een dag af, zodat de meest waanzinnige Le Mans-racers, F1-bolides en drifters los konden gaan. Wegens succes verlengd. 

De John Player Lotus 78 en Bennetton B189 gaan de uitdaging aan. Waanzinnig om die legendarische F1’s op de openbare weg te zien. Later in de video worden ze opgevolgd door de driftende Nissan GT-R en Toyota GT86.

Het gerucht gaat dat de Porsche 962 binnenkort ook de strijd aan met de Hakone Turnpike, maar daarop moeten we nog even wachten. Ondertussen kun je hieronder ook nog even Motorheads clip van vorig jaar bekijken.

Geregisseerd door Luke Huxham, volgt de video een Benetton Ford en een John Player Special Lotus terwijl ze door de heuvels slingeren terwijl ze hun respectieve schrille soundtrack laten horen tijdens de Hakone Hill Climb.

Bekijk het hieronder het allemaal in al hun filmische glorie. Waarom alleen niet soms even de muziek wat zachter en de uitlaat wat harder…