Ferrolic – een Nederlandse klok met NASA-tech

Gemaakt met NASA-technologie die brandstof in een gewichtsloze omgeving kan beïnvloeden door magnetisme. 

Een wekker gemaakt met behulp van NASA en met een prijskaartje €7.500. Nogal een ‘luxe’ manier om wakker te worden dus. En ontworpen door de Nederlandse designer en voormalige TU Eindhoven-student Zelf Koelman

Koelman: “Ferrolic is ontworpen vanuit een sterke fascinatie voor het magische materiaal Ferro Fluid. Dit scherm overbrugt de kloof tussen alledaagse digitale schermen en de tastbare werkelijkheid. Doordat de vloeistof zich op een onvoorspelbare manier gedraagt, is het mogelijk om de lichamen een sterke verwijzing naar levende wezens te geven. Het is deze levendigheid die Ferrolic in staat stelt een betekenisvol verhaal te laten zien. Naast de natuurlijke beweging van het materiaal, kan Ferrolic worden gebruikt om herkenbare vormen en geschreven karakters te vormen.”

De Ferrolic-klok van de Nederlandse Koelman geeft de tijd aan met magnetische ferrovloeistof onder controle van elektromagneten. De zwarte vloeistof – bestaande uit zwevende magnetische deeltjes – wordt bewogen door de magneten in de vorm van de cijfers, dus de klok heeft geen mechanische onderdelen nodig.

In een aluminium behuizing zit die substantie, een speciale raketbrandstof die NASA ontwikkelde in de 60’s om via magnetisme brandstof in een gewichtsloze omgeving te beïnvloeden. Via Wifi kun je de klok beïnvloeden (via de magneten) en heb je de meest stylish wekker ooit.

Koeman maakt de Ferrolic in kleine batches voor een prijs van €7.500.