FJ Company – vintage Toyota Land Cruisers anno nu

De Toyota FJ Land Cruiser is een 80’s werkpaard. En FJ Company zorgt ervoor dat ze ook in 2023 moeiteloos mee kunnen komen.

Bruut en hoekig, maar tegelijkertijd ook enorm stijlvol en gewoon… cool. Neem deze FJ40. In het blauw en met een make-over die ‘m concours-waardig maakt. Ze gebruikten zelfs de originele Toyota-verf en vervingen onderdelen met de originele en maakten ‘m als ‘nieuw’. Ook de motor werd natuurlijk onder handen genomen. Samen met het 4×4-systeem eigenlijk compleet opnieuw gebouwd.

Since 1982

Het begon allemaal onschuldig als het restaureren van een oude FJ40 uit 1982 van oprichter Nelson Calle zijn grootvader. Kwaliteit trekt de dollar van de liefhebber aan, dus werden Juan, zijn broer Nelson en hun neef Jaime al snel overspoeld met bouwaanvragen – sindsdien zijn ze bij FJ Company fulltime Land Cruiser-commissarissen.

Nadat een aantal FJ Land Cruisers waren teruggebracht naar hun vroegere Toyota-glorie, begon de garage verzoeken te ontvangen voor betrouwbaarheid door brandstofinjectie, gebruiksgemak, meer comfort en uitgebreidere on- en off-road-capaciteiten. Als resultaat werd het ‘Classic’-model aan de line-up toegevoegd. Een trimpakket dat uit twee delen old school en één deel nieuw bestaat.

Hebben? Hun complete voorraad zie je hier. Wel redelijk aan de prijs, het begint allemaal zo rond de €100.000 en loopt gemakkelijk op tot €150.000.

Lees ook: De Porsche van je dromen komt uit… Nederland

Fotografie: FJ Company