High-end eerbetoon aan allereerste G-Shock

Sinds de introductie in 1983 heeft G-Shock de codes van horloge-ontwerp opnieuw gedefinieerd met een reeks aan extreem robuuste en duurzame modellen. Casio onderstreept dit nogmaals in één van hun nieuwste modellen.

De MRG-B5000R-1 behoudt de iconische vierkante vorm, met een hele reeks aan functies, maar dan in een meer high-end uitvoering met hoogwaardige materialen en afwerking. Het is een weg die Casio al een paar jaar geleden is ingeslagen met duurdere modellen, die bestaan naast de normale collecties.

Want zo begon het in 1983. G-Shock’s zijn niet alleen een favoriet in de horlogegemeenschap vanwege hun tijdloze ontwerp en nagenoeg onverwoestbare constructie. Ook hun ongelooflijke betaalbaarheid was en is een verkoopargument.

Cobarion

Die bestaan nog steeds, ook in de eerste modelserie, de 5000. Nog steeds één van hun meest populaire modellen. En hoewel je deze vierkante stukken voor nog geen €200 kunt kopen, heeft de nieuwste toevoeging aan de collectie een prijskaartje van €3.100.

Hoewel hars doorgaans de steunpilaar is van G-Shock’s, zijn er tegenwoordig uitzonderingen, zoals deze MRGB5000R-1 met de iconische achthoekige vorm. Maar dan gemaakt van een Ti64 titaniumlegering en COBARION.

De serie maakt dan ook niet voor niets deel uit van de MR-G-collectie, een reeks hoogwaardige G-Shock’s die gebruik maken van hoogwaardige materialen zoals titanium en roestvrij staal. Voor deze nieuwe B5000R maakt de behuizing niet alleen gebruik van DLC-gecoat titanium, maar wordt deze versterkt met een ring gemaakt van Casio’s eigen COBARION-materiaal.

Een materiaal dat vier keer harder is dan gewoon titanium. Dit zorgt niet alleen voor een ongeëvenaarde duurzaamheid, maar geeft het horloge ook een afwerking die vergelijkbaar is met de glans van platina.

Lees ook: Een Casio-legende keert terug - 50 Jaar Casiotron

Tough Solar

Rondom de wijzerplaat bevindt zich een baksteenpatroon dat een eerbetoon is aan een van de eerste G-Shock’s uit 1983, net als de zwart-gouden kleurstelling.

Hoewel dit niet het eerste gebruik van COBARION is, is dit de eerste keer dat een MRG-B5000 komt op een Dura Soft-rubberen band. Een speciaal rubber die bekend staat om zijn robuustheid, deels dankzij het inbrengen van titaniumcomponenten. Deze innovatieve band is voorzien van gegoten titaniumcomponenten, waardoor de verbinding tussen de band en de kast wordt verbeterd. Met als gevolg: meer duurzaamheid en comfort.

In totaal is dit model 11 gram lichter dan de standaard titaniumversie. Afgezien van de materialen en de algehele esthetiek, werkt het horloge op Tough Solar-energie en is het voorzien van Multi-Band 6 automatische radiotijdaanpassing en Bluetooth-smartphonekoppeling.

Deze omvatten automatische tijdinstelling, een stopwatch en een LED-achtergrondverlichting waardoor het model beter zichtbaar is in het donker.

De G-Shock MRG-B5000R-1 is op de website van Casio verkrijgbaar voor €3.100.