De ultieme geurklassieker van Paco Rabanne

De Spaanse ontwerper Paco Rabanne heeft heel wat mannengeuren op zijn naam staan. Maar dit is zijn meest legendarische mannenparfum.

Vorige week is modeontwerper Paco Rabanne op 88-jarige leeftijd overleden. De in Spanje geboren ontwerper werd in de jaren zestig bekend van zijn op ruimtevaart geïnspireerde mode en designs, waarin metaal verwerkt was. De futuristische ontwerpen voor mannen en vrouwen waren destijds een sensatie. Zeker toen Jane Fonda in de sci-fi film Barbarella sexy stoeipakjes van zijn hand droeg.

Invictus

Parfums maakt het huis Paco Rabanne ook al jaar en dag, sinds 1969 om precies te zijn. Huidig eigenaar van de Rabanne-parfums is Puig, een gigant in geurenland. Het bedrijf zit ook achter de geuren van Jean Paul Gaultier. Puig is actief met de mannengeuren. Het parfum 1Million bleek een echte klapper. En binnen de eveneens succesvolle Invictus-lijn wordt elk jaar wel een variant op de markt gebracht. Onlangs werd Phantom gelanceerd, een geur in een fles in de vorm van een robotje.

Pour Homme

Maar de meest opzienbarende geur voor mannen is ongetwijfeld Paco Rabanne pour homme uit 1973. Een geur die destijds heel vernieuwend was en is uitgegroeid tot een klassieker. Je ruikt onder meer lavendel, hout en bloemen. Inmiddels is de formule al heel wat keren aangepast, maar het tikje chique Paco Rabanne pour homme is nog altijd het proberen waard.

En daarbij komt nu eens niet de bodem van je portemonnee in zicht: je vindt een grote fles (100 ml) al voor circa €45. Onder meer hier.