Gibson opent een gitaarwalhalla in Londen

Wie van een stevig robbertje rock houdt, kan hier zijn lol op…

Entertainment
house of marley platenspeler pick up elpee
Marley in the house
Door Arno Kantelberg
Entertainment
Lesbische onderbroekenlol in de nieuwe (b-)film...
Door Lisanne Meeder

Als je een gitaar wil kopen – of het nu akoestisch, elektrisch, bas of ukelele is – doe je dat het liefste niet online. Je doet je eigen onderzoek, je houdt vast, speelt wat en laat je bovenal natuurlijk goed adviseren.

Helaas hebben veel muziekwinkels de afgelopen jaren de deuren moeten sluiten. Gitaarmerk Gibson, echter, zet vol in op fysieke winkels en opende in Londen onlangs een ultieme belevingswinkel. Deze plek is voor elke muziekliefhebber bijkans een soort Disneyland.

In het bijzijn van rockgiganten en gitaarvirtuozen Jimmy Page (Led Zeppelin), Tony Iommi (Black Sabbath) en Brian May (Queen), werd onlangs de Gibson Garage London geopend. Gelegen op Eastcastle Street in het hart van muziekstad Londen. Er was al één andere Gibson Garage, deze bevindt zich in Nashville, Tennessee. Maar deze vestiging in Londen is dus het eerste flagship store van het merk buiten de VS.

James Bay, Tony Iommi, Jimmy Page en Brian May bij de officiële opening in London

Behalve ‘gewoon’ een muziekwinkel waar je instrumenten kunt kopen, is de Gibson Garage London vooral ook een belevingswinkel. En eigenlijk kun je het ook wel praktisch een museum noemen. De zaak richt zich zowel op muziekfans en beginnende muzikanten, alsook op professionele gitaristen. In de ‘Garage’ vind je meer dan 300 elektrische en akoestische gitaren van Gibson, Gibson Custom, Gibson Acoustic, Epiphone en Kramer en nog veel meer in de 4.500 vierkante meter aan winkelruimte. Check het filmpje hieronder.

Heb je een specifieke wens (en misschien wat extra geld gespaard) dan kun je zelfs een gitaar op maat laten ontwerpen in de Gibson Custom Shop Murphy Lab. En ben je geen aspirant muzikant, maar gewoon een muziekliefhebber, dan kun je in de winkel ook allerlei Gibson-accessoires kopen. Met zaken zoals kleding, gadgets en natuurlijk allerhande uitrusting voor als je al wel een gitaar hebt.

Gibson kondigde in het bijzijn van gitaargrootmeester Page ook meteen een nieuw gitaarpartnerschap aan met de Led Zeppelin-legende. Te beginnen met een Custom Shop-recreatie van zijn Gibson EDS-1275 Double Neck uit 1971. En dat is niet voor niks. Gibson CEO Cesar Gueikian noemde Jimmy Page namelijk een ‘Emeritus-Ambassadeur van gitaren en een muziekpionier in de geboorte en evolutie van rock’. “In veel opzichten is Jimmy verantwoordelijk voor het succes, de voortdurende innovatie en de evolutie van Gibson,” aldus Gueikian. Grote woorden voor een nog grotere meneer!

Van deze Gibson EDS-1275 Double Neck uit 1971 wordt een customvariant gemaakt.

In de kelder is er – uiteraard, duh – een podium. Hier worden elke week optredens verzorgd, maar ook paneldiscussies en signeersessies zullen er plaatsvinden. Tevens is er een tentoonstellingsruimte waar (muziek)fotografie en kunst de hoofdrol spelen. Gibson heeft ook een geheime kamer in de Garage gebouwd: The Vault. Deze is verborgen achter een rode telefooncel. Hier bevinden zich enkele zeldzame Gibson-modellen, maar je komt hier enkel binnen op uitnodiging.

Meer informatie vind je hier
Entertainment
house of marley platenspeler pick up elpee
Marley in the house
Door Arno Kantelberg
Entertainment
Lesbische onderbroekenlol in de nieuwe (b-)film...
Door Lisanne Meeder