De zomer is voorbij, de herfst en het hondenweer heeft intrede gedaan en we kunnen ons er beter maar aan overgeven. Bijvoorbeeld met een pompoen gimlet, herfstige sangria of pumpkin spice Moscow Mule.
Andere herfst-cocktail-tips: de Aperol/Appel Cider Spritz of een Espresso Martini met chai-siroop in plaats van suikersiroop.
Pumpkin Spice Moscow Mule
Ingrediënten
- 50 ml wodka
- 1 el pompoenpuree
- 2 gr pompoenkruiden
- Gemberbier
Een herfstige variant van de bekende Moscow Mule, met het meest herfstige ingrediënt dat je je maar kunt bedenken: pumpkin spice. Vul een shaker met ijs, wodka, pompoenpuree en pompoenkruiden en shake tot alles goed koud is. Schenk in een koperen mok met ijs en top af met gemberbier.
Cocktail recept: Herfstige sangria
Ingrediënten
- 50 ml wodka
- 50 ml rode wijn
- 30 ml perenlikeur
- 15 ml citroensap
- 15 ml honingsiroop
- Bruisend mineraalwater
- Plakje peer
- Nootmuskaat
Doe alle ingrediënten in een glas met ijs en roer voorzichtig door. Top af met bruisend mineraalwater en garneer met een plakje peer en geraspte nootmuskaat. Om de herfst cocktail nog decadenter te maken, kun je kwartjes vijg en/of granaatappelpitjes toevoegen ter garnering.
Pompoen Gimlet
Ingrediënten
- 50 ml Bareksten Botanical Gin
- 20 ml pompoenpuree
- 20 ml citroensap
- 10 ml kaneelsiroop
Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs en shake tot de cocktail goed koud is. Double strain in een coupe met ijs en garneer met een kaneelstokje en een plakje gedroogde pompoen.