Dit luxe horloge speelt een hoofdrol in Marvel’s nieuwste epic

Benedict Cumberbatch maakt goed gebruik van zijn Jaeger-LeCoultre ambassadeurschap.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness draait inmiddels in de bioscoop. Marvel’s nieuwste blockbuster heeft Jaeger-LeCoultre opnieuw centraal in het verhaal geplaatst.

Iedereen die Benedict Cumberbatch in het eerste Doctor Strange-deel zag, weet dat hij een Jaeger-LeCoultre Master Ultra-Thin Perpetual Calendar droeg. Een horloge dat persoonlijk veel voor hem betekende. Naast de magische kunsten speelt het nobele accessoire weer een uiterst belangrijke rol in Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Zonder de film te spoilen kun je stellen dat het luxe horloge een emotionele waarde heeft gezien zijn band met Christine (Rachel McAdams), maar het geeft het verhaal ook een nieuwe impuls. Een horloge dat zeker iets te maken heeft met het feit dat Benedict Cumberbatch merkambassadeur is voor Jaeger-LeCoultre.

Toch blijft het een geloofwaardig horloge voor Strange, want de Master Ultra-Thin Perpetual Calendar is één van hun meest gecompliceerde modellen. Het toont de tijd, dag, maand, jaar en fasen van de maan.

Precies goed voor de rol van Doctor Strange. Hij durft het zelfs te repareren in de nieuwe Marvel-film, want het saffierkristal kreeg het flink te verduren in het eerste deel, tijdens een nogal ruw gevecht in Tibet. De Jaeger-LeCoultre Master Ultra-Thin Perpetual Calendar heeft een wijzerplaat van 39mm en is slechts 9,2mm dik. Het is verkrijgbaar in roségoud en staal.

De maanfase vind je op ’twee uur’, de kalenderweergave is dan weer verdeeld over drie sub-wijzerplaten, elk licht verzonken voor wat ‘diepte’ in de wijzerplaat. Voor het uurwerk is gekozen voor het Jaeger-LeCoultre’s eigen 868-kaliber. Door de transparante saffieren achterkant van de kast onthult een opengewerkte roségouden opwindrotor het uurwerk.

De eeuwigdurende kalender is een zeer complex mechanisme dat rekening houdt met de onregelmatigheden van de kalender en zich automatisch aanpast aan maanden van verschillende lengtes en schrikkeljaren. Zolang het horloge opgewonden blijft, hoeft het uurwerk pas in het jaar 2100 te worden versteld. De prijs van de Jaeger is dan ook hoog zoals je verwacht: de stalen versie uit de film kost je €24.400.