Deze Engelse geuren zijn gebaseerd op vintage en antiek

De Britten staan bekend om een grote liefde voor het verleden. Deze parfums zijn daar het voorbeeld van…

Geinig idee: Het Engelse geurhuis Jo Malone heeft zich voor een nieuwe collectie geuren laten inspireren door het verleden. Dat deden ze door te snuffelen op antiekmarkten, in vintagewinkels en bij veilinghuizen.

Het uitgangspunt van elke geur was een vondst, een oude voorliefde van de Britten of een kenmerkend element uit het Engels verleden. Het zijn dan ook een tikje excentrieke geuren geworden. De lijn is Scented Mementos genoemd. Het gaat om een limited edition: dus op is op.

Gemberbier

Zo is er een geur gebaseerd op gemberbier. Engelsen blijken al jaar en dag dol op de alcoholvrije drank en het wordt dan ook gezien als een typisch Britse drank. De geur, Gember Beer Cologne (zie ook het openingsbeeld) biedt een contrast tussen het aromatische gember en de warmte van eikenhout en kaneel. Ook met vetiver en amyris.

De tuin in

De geur Emerald Thyme verwijst naar de liefde voor tuinieren van de Britten. Denk aan een groene geur met daarin, naast citroen, tijm, rozemarijn en mos.   

Soap

Een traditioneel stukje zeep is de basis voor het parfum Musk Memento. Dat is een even nostalgisch als comfortabel geurbad geworden van musk, Engelse lavendel en cederhout.

Er is ook een geurkaars: de Dawn Musk Home Candle.

De geuren kosten €74 voor 30 ml. De kaars kost €64. Even geduld: het is vanaf april verkrijgbaar bij de Bijenkorf. Meer Jo Malone geuren vind je overigens hier.