Toffe Peer & Hard Fruit

De peer doet het niet alleen goed op de fruitschaal, maar is ook populair in parfums.

Het is september en dat betekent een nieuwe oogst peren. Zowel stoofperen als handperen zijn nu volop vers te koop. Ze horen bij het harde fruit – een verzamelnaam voor onder meer appels en kweeperen, maar ook exotisch of tropisch fruit zoals meloenen, ananas, passievruchten, lychees en bananen.

Loopt bij het lezen van ‘stoofpeer’ het water in je mond, dan zijn dit een aantal ultieme recepten voor je. Maar we dwalen af…

Minder bekend is dat peer ook als geurnoot in parfums wordt gebruikt. Het geeft een geur een fris, fruitig en licht zoet randje.

Drie toffe peren parfums:

Coach – Coach for Men  

Deze houtachtige geur voor mannen werd uitgebracht in 2017. De peer ruik je meteen bij de opening. Daarna volgen koriander en stevigs als amberhout en suède. Een kruidige, old school mannengeur.  

€55 (50 ml)

Juliette Has A Gun – Pear Inc

Ook in deze speelse geur ruik je de peer meteen. Daarna volgen onder meer fruitige muskus en warme ambroxan. De peer was het favoriete fruit in de jonge jaren van Romano Ricci, de maker van deze geur. Het fruit doet hem denken aan warme zomerse dagen. En die sfeer heeft hij in deze geur willen vatten.

€95 (50 ml)

Jo Malone – London English Pear & Sweet Pea

De zomer verleng je aanzienlijk met deze bloemige geur. Tikje zoet, maar ook sprankelend fris. Ook musk wordt in deze recent gelanceerde geur gebruikt. De Jo Malone-geur is uniseks, maar zal toch eerder bij een vrouw in de smaak vallen. Edoch: Als je houdt van geuren met een cologne-achtige frisheid dan is ‘ie het proberen zeker waard. Meer colognes vind je overigens hier.

€138 (100 ml)