Het Amsterdamse Kartel in een nieuw jasje

Tijdens coronatijd kwam de opening van het Amsterdamse Kartel als een geschenk uit de hemel: het restaurant was compleet ingericht op de coronarichtlijnen en maakte het tot een sociaal-borrel-uitgaanswalhalla in lockdown. Toentertijd kon je er terecht voor cocktails, wat bites en een gezellig avond. Nu is het restaurant een kleine transformatie ondergaan: bij Kartel kun je nu ook héél lekker eten én cocktails drinken én een gezellige avond hebben.

Kartel zit aan het begin van de Overtoom, op steenworp afstand van Leidseplein. Het is de ideale uitvalsplek voor een etentje voorafgaand aan je bezoek aan Paradiso of de Melkweg. Tevens ook geen slechte start voor een avondje stappen op het Leidse — if that’s your thing. Het was voordat Kartel neerstreek in Amsterdam namelijk nog best eens een uitdaging om een leuk restaurant in die omgeving te vinden.

Bij Kartel worden gerechten vanover de hele wereld geserveerd. Zo staat Japans-bereide kabeljauw of kip in Franse dragonsaus op de kaart bij Kartel, maar ook zijn ze niet bang om de traditionele Franse kikkerbillen een Thais tintje te geven, of de Nederlandse en Vlaamse mosselen uit de Noordzee onder te dompelen in kokossaus. En dat pakt hártstikke lekker uit. Voor een goede prijs-kwaliteit-verhouding vind je hier fijne gerechten die bij ieder soort gezelschap in de smaak vallen.

Het restaurant zelf heeft verschillende zitjes om aan te eten, waaronder de bar, een grote tafel bij het raam, leuke dinerbooths en de gebruikelijke tafeltjes. Zo kun je gerust met een grotere groep mensen terecht, maar zijn er ook intiemere plekken voor kleinere gezelschappen. Aan de bar kun je de mixologists van Kartel aan het werk zien; op de cocktailkaart staan verschillende klassiekers, waaronder de Espresso Martini en Moscow Mule, maar ook verrassende cocktails als de Lychee Sour en Saké cocktail. De zaak is in het weekend open tot 03:00 ’s nachts, dus Kartel is ook een goede weekendbar voor cocktails, muziek en gezelligheid.

Bar Kartel Amsterdam, Overtoom 28 t/m 32, Amsterdam-Centrum