Tyler, The Creator creëert collectie voor Louis Vuitton

We worden doodgegooid met modeshows en fashion weeks. Maar deze capsulecollectie willen we jullie niet onthouden.

Onder leiding van wijlen Virgil Abloh maakte Louis Vuitton geweldige sprongen. Onder zijn creatieve leiding werd het toch al succesvolle merk bijkans nóg populairder en zijn modecreaties boorden een heel nieuwe markt en hele nieuwe leeftijdsgroepen aan.

Nu heeft Pharrell Williams, als Men’s Creative Director van Louis Vuitton, inmiddels de creatieve leiding in handen in Parijs. Maar ‘ons Pharrell’ is niet te beroerd om anderen ook mee te laten denken en creëren inzake zijn collecties. En dus mocht niemand minder dan Tyler, The Creator mee helpen, ehh createn.

Voor de aankomende lente heeft Tyler een heuse capsule herencollectie ontworpen. De rapper is een goede en trouwe vriend van Williams en nu dus onderdeel van de LVERS Community van laatstgenoemde. Dit is een wereldwijd collectief van kunstenaars, verenigd door hun waardering voor het onderscheidingsvermogen en vakmanschap die centraal staan bij Louis Vuitton. Tyler werkte eerder al met LV samen. Zo maakte hij in 2022 de soundtrack voor de Fall-Winter 2022 Men’s Show.

De capsulecollectie is een perfecte mix van de wereld van Tyler, The Creator en die van Louis Vuitton. Het is een coole fusie van de signature preppy style van de rapper gemixt met de elegante dandy dressing-stijl van Pharrell Williams. Extra grappig: Tyler tekende zelf de iconische LV-monogrammen na en dat noemen ze het Craggy Monogram. Tussen de kleurrijke logo’s zien we ook madeliefjes en Airedale Terriers, terugkerende motieven in het visuele universum van de artiest.

In de collectie vind je allerlei soorten items: van truien, jassen en broeken tot colberts, shorts en denim in verschillende kleuren. Soms preppy, soms sophisticated, soms sportief, maar bovenal allemaal heel cool. Ook zijn er chique preppy loafers, een Derby Boot en LV Waffle-slippers. Ook aan accessoires is gedacht: er zijn pochetjes, tassen, maar ook schaaltjes en schaakborden.

“Mijn voornaamste focus was om items te ontwerpen die ik zelf zou willen dragen. Plus: ik kleed mij hetzelfde voor een meeting als voor een optreden of als ik boodschappen doe. Het schaakbord is een van de mooiste dingen die ik heb gemaakt en is absoluut mijn favoriete item uit de collectie. Het team was geweldig om mee te werken. Pharell heeft altijd een deur voor mij opengelaten, maar ik kan nog steeds niet geloven dat ik dit heb mogen maken,” aldus Tyler.

De capsulecollectie is vanaf 21 maart beschikbaar in Louis Vuitton-winkels.

Meer informatie vind je hier