King’s & Queens in Amsterdam

Portretten van drag queens en de persoon erachter in één beeld: leve de creativiteit en vrijheid!

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie

Drags zijn populairder dan ooit. En creatiever dan ooit. Waar vijftig jaar geleden een drag vooral zoveel mogelijk op een idool als Nana Mouskouri of Mae West moest lijken, is nu het doel een originele en krachtige creatie neer te zetten.

De tentoonstelling King’s & Queens neemt de bezoeker mee in de wereld van drag. De intieme portretten van deze ‘fierce queens’ tonen de persoon achter het vaak extravagante uiterlijk en brengen de kijker dichterbij de ware identiteit van deze drag queens. In deze tentoonstelling zie je dus het drag karakter en de persoon erachter in één beeld. De afgebeelde portretten maken deel uit van de expo.

Kings & Queens gaat over identiteit, inclusiviteit, creativiteit en zelfexpressie, maar is nergens zwaar of belerend. Kortom: Zeer de moeite waard. En nog gratis ook!

King’s & Queens is het werk van kunstenaar en dragactivist Micha Schneijderberg, ook bekend als Snorella WC, en fotograaf Léon Hendrickx.  

De expo is te zien in de galerie van het Art’otel in Amsterdam, zie hieronder, als onderdeel van het veel uitgebreidere Pride programma – zie ook hier – van dit hotel, dat pal tegenover het Centraal Station ligt.

Te zien tot 6 augustus, dagelijks van 11.00 tot 23.00 uur. En gratis hè, maar dat meldden we al.

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie