Verlies vier je met een dikke middelvinger!

La Zarra
Entertainment
typhoon
Wat we kunnen leren van Typhoon
Door Arno Kantelberg
Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder

Frankrijk is een van de ‘Big Five’ landen die zich standaard kwalificeren voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Zangeres La Zarra, van oorsprong Canadese overigens, had dus niet hoeven te zingen tijdens de halve finale van de 2023-editie.

Misschien dat ze daarom tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in een overwinningsroes zat. De bookmakers hadden ook een hoge positie voorspeld voor La Zarra’s nummer Évidemment. De zangeres zelf werd een kruising tussen Edith Piaf en Lady Gaga genoemd.

De zestiende plaats (van de in totaal twintig deelnemers) was dan ook een teleurstelling voor het Franse team. 

Nu is het usance bij dit soort evenementen om sportiviteit te tonen of op zijn minst te suggereren, ook als je helemaal als laatste eindigt. Krijg je weinig punten van de vak- of de publieksjury? Dan accepteer je dat en lach je als de spreekwoordelijke boer met kiespijn.

La Zarra had hier heel andere ideeën over. Zij had overduidelijk een prominente rol verwacht tijdens de puntentelling, dus de magere beoordeling door de vakjury was een teleurstelling. Daar kwam vervolgens een extra deceptie overheen, namelijk de televotes van de publieksjury – nóg pijnlijker.

Kijkers zagen hoe La Zarra reageerde. Ze grimlachte en maakte onderwijl een sierlijke beweging met haar rechterhand, culminerend in een snelle, subtiele opwaartse middelvinger.

Zó ziet frustratie eruit. Prima, laat die teleurstelling maar lopen. Alles beter dan de gespeelde tevredenheid die Mia Nicolai en Dion Cooper tentoonspreiddenna hun mislukte optreden in de halve finale.

Dit waren de kleurrijkste deelnemers aan het Eurovisie Songfestival 2023.

La Zarra nam na afloop via een bericht op haar Instagrampagina gas terug, onnodig wat ons betreft. Haar verklaring: “Het gebaar dat ik in de Green Room maakte, is absoluut geen minachting of belediging. En zeker geen middelvinger. Het was een gebaar van mijn teleurstelling en zou vertaald kunnen worden als Whatever. Het was niet mijn bedoeling om te shockeren of te provoceren. Mijn excuses als dit verkeerd is geïnterpreteerd.”

Entertainment
typhoon
Wat we kunnen leren van Typhoon
Door Arno Kantelberg
Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder