Leest toch lekkerder met zo’n bril

Als je aan de leesbril moet, waarom dan niet meteen een stijlvolle gekozen.

Frank and Lucie is een Engels brillenmerk, opgericht door Frank en Lucie Seemore. Beiden zijn geboren in Londen, maar ze opereren tegenwoordig vanuit een Engelse kustplaats.

Het brillenmerk is ontsproten uit het brein van Lucie. Waarom zouden mensen die houden van, pak ‘em beet, mooie spullen en lekker eten, een goedkope, lelijke leesbril gebruiken. Kan zo’n leesbril er niet ook gewoon stijlvol uitzien?

Lucie vroeg daarop haar man Frank (die vroeger al monturen ontwierp – hij was ook nog een poos kunstdocent in Rome) om een montuur voor haar te tekenen. Dat ontwerp werd omgezet in acetaat, het materiaal dat je veel in monturen ziet omdat het niet alleen sterk is, maar ook luxe oogt.

Die eerste schetsen groeiden uiteindelijk uit tot een vintage ogende collectie van twaalf modellen. Elk van die modellen heeft een eigen naam, bedacht door Lucie. De prijzen zijn schappelijk: vanaf 45 euro ben jij al eigenaar van een leesbril van Frank and Lucie.

Frank and Lucie-eyewant-FL25250-Greyvanna-closeEUR59,95
Frankie and Lucie-bril, model Eyewant – €59,95

De glazen van de brillen hebben een blauwe glans, wat een prettige filter biedt tegen het blue light dat van de schermen komt waar we tegenwoordig de hele dag naar staren. 

Zowel Frank als Lucie zijn al van jongsaf aan enthousiaste lezers, wat de verklaring is voor de slogan van het merk die even puntig als aanbevelend is: Reading since 1965.