Eindelijk een Pac-Man voor in je woonkamer

Op dezelfde dag dat Pac-Man in 1980 werd geïntroduceerd, presenteert de Deense speelgoedfabrikant LEGO het klassieke arcadespel in stenen.

lego pac man

Exact 43 jaar geleden, op 22 mei 1980, werd de eerste focustest gehouden met Pac-Man. De kleur geel werd door de Japanse ontwerper Iwatani afgekeken bij het Deense LEGO. De vorm van het happende personage werd gebaseerd op een pizza waarvan een stuk ontbreekt.

Na die allereerste publiekstest werd Pac-Man rap op de markt gebracht. Op 29 juni 1980 kwam het spel uit in Japan, daarna veroverde het binnen de kortste keren de rest van de wereld. Binnen zeven jaar waren er 293.822 arcade-eenheden verkocht – het Guinness World Records Book noteerde dit als record.

Wist jij dat Lego ooit van hout was?

Het nieuwe Lego-ontwerp bestaat uit een arcadeversie van Pac-Man met de mogelijkheid om de ‘happende’ bewegingen van het spel na te spelen. Fanatieke bouwers kunnen ook grote stenen versies maken van Pac-Man, Blinky en Clyde. Die draaien op een voetstuk en kunnen bovenop de arcadekast worden geparkeerd.

De set is vanaf 4 juni te koop via lego.com/pac-man, maar ook in lego-winkels. Adviesprijs bedraagt €269,99. Ben je echt fanatiek? Op zaterdag 10 en zondag 11 juni kun je de Lego Pac-Man Arcade set uitproberen in de Lego-winkel in de Amsterdamse Kalverstraat.