Zelf met je koffer slepen is zó 2022

Leuren met je koffer? In de rij voor de bagage check-in? Helemaal nergens meer voor nodig.

In de Verenigde Staten, Japan en Engeland is het al de gewoonste zaak van de wereld: Bedrijven die de zorg voor je koffer van je overnemen. Een uitkomst bij kinderen, als je wat ouder bent of als je simpelweg geen zin hebt om bezweet en gespannen door koffertrubbels op een luchthaven aan te komen.

In Nederland zijn er twee actief.

Heen…

Eén ervan is de start up Luggo. Het bedrijf haalt met een busje de dag voor je vertrek je koffer(s) bij thuis op. De koffer wordt bij het ophalen gewogen, verzegeld en krijgt een track & trace code. Uiteraard wordt ook de boardingpass gecontroleerd.

De koffers worden vervolgens naar het Luggo depot in Aalsmeer gebracht. ’s Nachts worden de koffers op Schiphol, Rotterdam of Eindhoven afgeleverd. Je krijgt een app als de koffers bij de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn ingecheckt.

Je kunt dus met alleen handbagage in de trein stappen en meteen door naar de douane. Luggo werkt samen met Corendon, KLM en Transavia, en de NS.

Een nadeel: de service van Luggo geldt alleen voor de heenreis. Maar goed, de urgentie op de terugreis is in de regel minder groot.

De prijs hangt af van het aantal koffers en de grootte ervan. Prijzen en alle andere info vind je hier.

Heb je geen koffer? Daar is ook al een nieuwe service voor, dat lees je hier.

…en terug

En dan is er Bagbooking. Dit bedrijf haalt je bagage bij je thuis op en bezorgt het in je hotel of accommodatie. En ook weer bij je thuis. Ideaal dus bij een skivakantie of een golftrip waarbij de uitrusting nogal wat ruimte inneemt.  

Een aantal dagen voor vertrek wordt je bagage bij je thuis opgehaald. Je kiest zelf het moment op de dag. Op de dag dat Bagbooking de bagage komt ophalen wordt je een half uur voor aankomst gebeld door een koerier.

De koerier verpakt je bagage in een doos en je krijgt een afgifte- en eigendomsbewijs.

De klant, jij dus, bepaalt de datum waarop de wintersportuitrusting, golfspullen of koffers weer teruggebracht worden dus dat kan op een moment dat het jou het beste uitkomt.

Bagbooking zorgt ervoor dat het hotel of de accommodatie op de hoogte is van de aankomst van de bagage en houdt de ontvangst van de bagage in de gaten. Je ontvangt regelmatig updates tijdens het transport van de spullen.

Bagbooking vervoert bagage door heel Europa, met uitzondering van de Canarische Eilanden – hier gelden andere invoerrechten. Alles over bagbooking lees je hier.