Desktop Ufo – intergalactische klok meets weerstation

Heb je het altijd moeilijk om een gesprek op gang te brengen als je bezoek hebt? Afgezien van wat professionele hulp, kunnen we je deze aanraden.

MB&F’s nieuwste creatie: The Fifth Element. Een weerstation dat je ook nog de tijd aangeeft. De makers omschrijven het zelf als een intergalactisch klok- en weerstation. Nu gaat ons dat net wat te ver, maar het enorme gevaarte van stainless steel, messing en glas is erg spectaculair. En alles behalve traditioneel.

MB&F is überhaupt een meester in het maken van bijzondere creaties. Kijk maar naar hun horloges, maar ook de robots die je hier al eens zag. Deze keer is het dus een weerstation voor op tafel met een klok, barometer (luchtdruk, helder of slecht weer), thermometer (temperatuur) en hygrometer (luchtvochtigheid).

En, niet geheel onbelangrijk, het geheel wordt bestuurd door een kleine alien die je vindt tussen de klokken. Die alien, Ross heet ‘ie trouwens, kan door middel van een klokmechanisme en een druk op de knop roteren rond de basis van het station. Zie je, allesbehalve traditioneel.

Fifth Element weegt een indrukwekkende 15 kilogram en is met 37,6cm breed en 20,9cm hoog en 531 componenten geen kleintje. Het geheel ziet eruit als een ufo met vier pods, elk van de vier instrumenten kun je er ook uithalen om eventueel los neer te zetten.

Is MB&F’s Fifth Element nodig? Nee, natuurlijk niet. Haal je smartphone uit je zak en je hebt binnen drie keer klikken dezelfde metingen te pakken, maar wil je het? Zeker. Dat analoge heeft een onmiskenbare aantrekkingskracht en kijk hoe dat apparaat er uitziet, dit is toch het meest nutteloze ding dat je per se op je bureau wil zetten? 

De MB&F Fifth Element is gelimiteerd tot drie edities in het zwart, zilver en blauw met elk 18 stuks.

MB&F The Fifth Element kost ca. € 43.500 (CHF 52.000 excl. Belastingen)