Makkelijker dan je denkt: Groen doen in je badkamer

Vijf simpele adviezen om wat milieubewuster voor lijf & leden te zorgen.

Met onderstaande suggesties maak je je badkamerritueel een stuk groener. En dat zonder in te leveren op resultaat of op de beleving.   

Draai de kraan dicht

De simpelste manier om goed & groen bezig te zijn: Draai tijdens het scheren en tijdens het tandenpoetsen de kraan dicht. Dat scheelt liters water. Neem liever een douche dan een bad. En douche niet langer dan vijf minuten – daarin krijg je écht alle onderdelen van je lijf brandschoon.  

Waterless

Gebruik verzorgende producten in vaste vorm en niet de waterhoudende in flacons en potjes. ‘Waterless beauty’ heet dat in cosmeticakringen. Je vindt een selectie hier. En hier.

Gebruik hervulbare verpakkingen

Flacons en andere verpakkingen zou je drie tot vijf keer moeten hergebruiken. De keuze aan gerecycleerde en recycleerbare verpakkingen wordt steeds groter. Zelfs mannengeuren zijn steeds vaker navulbaar verkrijgbaar. Je moet er even aan wennen, maar het wordt al snel een vaste routine. Wat natuurlijk helpt: Navulverpakkingen zijn meestal net wat goedkoper.

Go bio!

Biologische producten bevorderen duurzame landbouw en ze zijn even goed voor de huid. Dat positieve effect op duurzame landbouw is zelfs zo wanneer slechts een deel van de gebruikte ingrediënten biologisch blijkt te zijn.

Koop bij een stenen winkel

Online winkelen heeft een aanzienlijke ecologische voetafdruk. Steun daarom de lokale ondernemer door in eigen stad of dorp te winkelen. Bijkomend voordeel: Door zo’n shoppingspree verbrand je ongemerkt heel wat calorieën. Uit onderzoek blijkt dat je per minuut winkelen ongeveer vijf calorieën verbrandt. Tijdens een (xl) shopsessie van vijf uur, verbrand je dus maar liefst 1.500 calorieën. Daarmee concurreert shoppen met een volwaardige work-out. En je komt dichter bij die 10.000 stappen per dag.