Privacy gegarandeerd met deze Italiaanse mirror houses

Verpest het landschap niet én je hebt privacy tijdens je weekje vakantie.

Soms is een landschap zo mooi dat het bijna zonde is om er een ultramodern Hollywood-achtig huis neer te zetten. Hier bedacht de Italiaanse architect Peter Pichler iets bijzonders op, namelijk huizen met spiegelend glas aan de buitenzijde. Hierdoor creëer je een strak huis, die toch volledig in de natuur opgaat.

De opdrachtgevers, de bewoners van een bijliggend jaren 60 boerderijtje, hadden de wens om twee gastenverblijven te bouwen. Ze wilden echter zo veel mogelijk van hun privacy behouden, en geen huizen in de omgeving die te contrasterend waren met het omliggende landschap.

De spiegels aan de westelijke buitenzijde van de vakantiewoningen zorgen ervoor dat de rustgevende omgeving wordt gereflecteerd, waardoor het net lijkt alsof de huizen er bijna niet staan. Het glas is overigens voorzien van een gelamineerde coating die moet voorkomen dat vogels tegen de spiegelende buitenkant aanvliegen. Wel zo handig.

De oostkant van de huizen bestaan uit glazen puien, die helemaal opengeschoven kunnen worden. Zo heb je een panoramisch uitzicht over de velden en komt er ook genoeg natuurlijk licht binnen. De slaapkamers en badkamers bevatten overigens dakramen, die natuurlijk licht en ventilatie bieden.

De twee vakantiehuizen zijn gelegen in het Italiaanse plaatsje Bolzano, in het noordoosten van Italië. Ze zijn te huur vanaf €200 per nacht.

Beeld: Peter Pichler Architecture