Van Mocro Maffia tot de Japanse Oscar-kanshebber: hier zijn de beste trailers van de week

We helpen je om de keuzestress te beperken.

De bioscopen zijn weer open, dus de barrage aan trailers komt weer op gang. Elke week zetten we de beste, leukste en meest interessante trailers voor je op een rij. Met daarin de nieuwste bioscoop- en tv-releases. Omdat het de eerste keer is, trekken de de afgelopen ‘week’ iets verder terug. We gaan divers: van de eerste minuut van het vierde seizoen van Mocro Maffia tot aan Prime Video’s The Lord of the Rings via de nieuwe Jean-Pierre Jeunet van Amélie-faam. Scroll ook vooral helemaal naar beneden voor het Japanse Drive My Car, getipt als één van de belangrijkste Oscar-kandidaten voor Beste Buitenlandse Film.

Mocro Maffia – vanaf 28 januari

Het vierde seizoen van de populaire Videoland-serie belooft de spectaculairste tot nu toe te worden. Ze gaan zelfs internationaal. Elke vrijdag volgt een nieuwe aflevering.

Bigbug – vanaf 11 februari

https://www.youtube.com/watch?v=anrjVxZDykA

De veelgeprezen Franse filmmaker Jean-Pierre Jeunet keert terug aan het roer van Bigbug, een Netflix-film die volgende maand in première gaat. In het jaar 2050 vertrekken verschillende Franse families naar de voorsteden wanneer een groep malafide androïden begint aan een revolutie. Zoals wel vaker bij Jeunet mengt hij komedie, science-fiction en horror, terwijl de families proberen te overleven. Jeunet regisseerde eerder de alom geprezen Amélie in 2001.

Severance – vanaf 18 februari

Deze nieuwe Apple TV+ show is geproduceerd door Ben Stiller en draait om Mark Scout (Adam Scott). Scout geeft leiding aan een team van kantoormedewerkers wiens herinneringen operatief zijn verdeeld tussen hun werk en privéleven. Dit experiment in ‘work-life balance‘ wordt in twijfel getrokken omdat Mark zich in het middelpunt van een ontrafelend mysterie bevindt dat hem zal dwingen de ware aard van zijn werk en van zichzelf onder ogen te zien. Stiller regelde een all-star cast met Patricia Arquette, John Turturro en Christopher Walken.

Vikings: Valhalla – vanaf 25 februari

London Bridge is falling down. Vikings bereikt een nieuw bloederig hoogtepunt met een seizoen dat zich een eeuw na de eerste serie afspeelt.

Drive My Car – vanaf 24 maart

Krijgt Drive My Car de Oscar? Critici en kenners hopen van wel. Theaterregisseur Yûsuke Kafuku is gelukkig getrouwd met Oto tot het noodlot plotseling toeslaat. Overrompeld door het verdriet probeert Kafuku het geheim te begrijpen, dat hij vlak voor haar overlijden ontdekte. Twee jaar later besluit de rouwende Kafuku een toneelstuk in Hiroshima te regisseren. Zijn nieuwe werkgever heeft voor hem de zeer bescheiden chauffeuse Misaki klaarstaan. Terwijl ze samen al rijdend tijd doorbrengen en elkaar steeds beter leren kennen, confronteert Kafuku het mysterie rondom zijn vrouw dat hem nog steeds achtervolgt. Een roadmovie over leven, kunst, verdriet en verlangen. Gebaseerd op een kort verhaal van Haruki Murakami.

Moon Knight – vanaf 30 maart

Een veel gewelddadigere en meer getormenteerde superheld komt in maart naar het Marvel-universum, met de debuuttrailer voor Moon Knight. Steven Grant (Oscar Isaac) worstelt met zijn dissociatieve identiteitsstoornis voordat hij ontdekt dat hij een alter ego heeft. Zelfs als je de grootste aversie tegen de Marvel-vehikels hebt, dan moet je geïntrigeerd zijn door zowel Oscar Isaac als Ethan Hawke in de hoofdrollen.

The Lord of the Rings: The Rings of Power – vanaf 2 september

Oké toegegeven, deze is wat minimaal. In feite is dit slechts een titel-aankondiging, toch geeft het een aantal hints over de muziek, de mood en nogal belangrijk: een datum wanneer we Amazon’s grote gok gaan zien. Gok omdat Amazon in totaal $715 miljoen heeft uitgegeven aan de serie. $250 miljoen daarvan was alleen al voor de rechten van J.R.R. Tolkien’s bronmateriaal.